Studente Maxine (22) in haar open brief: "Studenten die al maanden zitten weg te kwijnen, worden opnieuw vergeten”
Volledig scherm
Studente Maxine (22) in haar open brief: "Studenten die al maanden zitten weg te kwijnen, worden opnieuw vergeten” © Belgodyssee

Open brief van student: “Studenten die al maanden zitten weg te kwijnen, worden opnieuw vergeten”

Heel wat studenten uiten hun bezorgdheden over de impact van de coronacrisis. De 22-jarige Gentse studente Maxine trekt in een open brief, gepubliceerd door het jongerenpersagentschap StampMedia, aan de alarmbel. “Hoewel men oproept om ook aan de jongeren te denken, worden de studenten die al maanden zitten weg te kwijnen, opnieuw vergeten”, luidt het. 

109 reacties

 • Anne Geerts

  1 jaar geleden
  inderdaad seut, ik ben tien jaar ouder (geen student) en ik wil ook uitgaan hoor en vrienden zien, en het normale leven
 • Peter Van der vennet

  1 jaar geleden
  Manmanman...iedereen zit al een jaar weg te kwijnen hoor. Probeer eens een huishouden, voor kleine kinderen zorgen en werk te combineren met wat we het laatste jaar hebben meegemaakt, en ook voor ons zonder vakantie of cafe of 'uitgaan'. Diegene die er echt door zitten, de 30 en 40's komen helemaal niet aan bod in de media, die zwijgen en wroeten voort en hebben geen tijd om open brieven te sturen...
 • Guido Verhoeven

  1 jaar geleden
  Zoveel egoïsme en dan nog in het openbaar? Je moest je schamen Heidi!!
 • Luc Vandeuren

  1 jaar geleden
  ochgod, ge moet ze eens zien binnenstuiven in Knokke met 4,5 tezamen op papa's tweede verblijf, en niet enkel tijdens weekend. Sleuren met bakken bier en tassen vol flessen drank om de eenzaamheid te verdrinken.Afstandsonderwijs kan van overal met internetverbinding. Triestige ouders die dit toelaten en anderen die dit goedpraten.
 • bart vansteenkiste

  1 jaar geleden
  oharme de jeugd van tegen woordig , smeer nog wat siroop aan hun lippen , moeten deze later alles in goede banen leiden amai , steek ze 24 maanden tussen 4 muren en ze worden zot of plegen zelfmoord , beste regering ik zou de verplichte leger dienst opnieuw inroepen man en vrouw verplicht 12 maanden , zullen zich niet meer vervelen , dit is het domste wat belgie ooit heeft gedaan legerdienst afschaffen , de jeugd bestaat uit een gsm , computer , lui en alles willen , en geen disipliene
 1. Video toont hoe huis in vlammen opgaat, 79-jarige bewoonster kan net op tijd vluchten: “Jeannine was helemaal in shock”
  Play
  Roesbrugge

  Video toont hoe huis in vlammen opgaat, 79-jarige bewoonster kan net op tijd vluchten: “Jeannine was helemaal in shock”

  Een uitslaande brand heeft vrijdagnacht in de Poperingse deelgemeente Roesbrugge een rijwoning in de as gelegd. Bewoonster Jeannine Sobrie (79) kon ontkomen. “Ze stond op straat, helemaal overstuur te kijken naar de vlammen”, zegt een overbuur. Twee andere woningen en enkele auto’s liepen schade op, maar de brandweer kon voorkomen dat de buurwoningen mee in vlammen opgingen.
 2. ONZE OPINIE. Hoeveel mag een gevaccineerde al proeven van het rijk der vrijheid, terwijl anderen nog in de wachtkamer zitten voor de dubbele prik?
  PREMIUM

  ONZE OPINIE. Hoeveel mag een gevacci­neer­de al proeven van het rijk der vrijheid, terwijl anderen nog in de wachtkamer zitten voor de dubbele prik?

  Wat is een essentieel beroep? Welk beroep is met andere woorden absoluut onmisbaar en moet vooraan in de rij staan om een bevrijdende prik te krijgen? Vakbonden en werkgevers willen er zich niet aan verbranden. Het trauma van de zware beroepen ligt nog te vers in het geheugen. De kans dat de regering er zich vervolgens aan waagt, slinkt. Maar ze kan die dans niet echt ontspringen: een vaccinatievolgorde dringt zich hoe dan ook op.