Studente Maxine (22) in haar open brief: "Studenten die al maanden zitten weg te kwijnen, worden opnieuw vergeten”
Volledig scherm
Studente Maxine (22) in haar open brief: "Studenten die al maanden zitten weg te kwijnen, worden opnieuw vergeten” © Belgodyssee

Open brief van student: “Studenten die al maanden zitten weg te kwijnen, worden opnieuw vergeten”

Heel wat studenten uiten hun bezorgdheden over de impact van de coronacrisis. De 22-jarige Gentse studente Maxine trekt in een open brief, gepubliceerd door het jongerenpersagentschap StampMedia, aan de alarmbel. “Hoewel men oproept om ook aan de jongeren te denken, worden de studenten die al maanden zitten weg te kwijnen, opnieuw vergeten”, luidt het. 

109 reacties

 • Anne Geerts

  2 maanden geleden
  inderdaad seut, ik ben tien jaar ouder (geen student) en ik wil ook uitgaan hoor en vrienden zien, en het normale leven
 • Peter Van der vennet

  2 maanden geleden
  Manmanman...iedereen zit al een jaar weg te kwijnen hoor. Probeer eens een huishouden, voor kleine kinderen zorgen en werk te combineren met wat we het laatste jaar hebben meegemaakt, en ook voor ons zonder vakantie of cafe of 'uitgaan'. Diegene die er echt door zitten, de 30 en 40's komen helemaal niet aan bod in de media, die zwijgen en wroeten voort en hebben geen tijd om open brieven te sturen...
 • Guido Verhoeven

  2 maanden geleden
  Zoveel egoïsme en dan nog in het openbaar? Je moest je schamen Heidi!!
 • ROGER DE CRAENE ROGER

  2 maanden geleden
  ochgod, ge moet ze eens zien binnenstuiven in Knokke met 4,5 tezamen op papa's tweede verblijf, en niet enkel tijdens weekend. Sleuren met bakken bier en tassen vol flessen drank om de eenzaamheid te verdrinken.Afstandsonderwijs kan van overal met internetverbinding. Triestige ouders die dit toelaten en anderen die dit goedpraten.
 • bart vansteenkiste

  2 maanden geleden
  oharme de jeugd van tegen woordig , smeer nog wat siroop aan hun lippen , moeten deze later alles in goede banen leiden amai , steek ze 24 maanden tussen 4 muren en ze worden zot of plegen zelfmoord , beste regering ik zou de verplichte leger dienst opnieuw inroepen man en vrouw verplicht 12 maanden , zullen zich niet meer vervelen , dit is het domste wat belgie ooit heeft gedaan legerdienst afschaffen , de jeugd bestaat uit een gsm , computer , lui en alles willen , en geen disipliene
 1. LEZERSBRIEF. “Ook mijn broer met Down werd toegetakeld tijdens een wandeling met zijn hondje. Maar in plaats van gerechtigheid kregen we nog een mokerslag op ons hoofd”
  75

  LEZERS­BRIEF. “Ook mijn broer met Down werd toegeta­keld. Maar in plaats van gerechtig­heid kregen we nog mokerslag op ons hoofd”

  Niemand blijft onbewogen bij de aanval op Kevin Janssen (29), een jongeman met een beperking die dinsdag zonder enige aanleiding in mekaar werd geslagen. Maar bij deze lezeres werd een oude wonde opengereten. Haar broer, die het syndroom van Down heeft, is net hetzelfde overkomen toen hij zijn dagelijkse wandeling maakte. “Hij deed een beetje raar toen hij thuiskwam maar was vooral stil. Tot het douchemoment die avond. Bleek dat mijn broer zwaar geschopt en toegetakeld was... De daders waren al gekend bij de politie voor het teisteren van de buurt”. Lees hierna haar integrale lezersbrief.
 2. Je autoverzekering sneller opzeggen, is het binnenkort mogelijk?

  Je autoverze­ke­ring sneller opzeggen, is het binnenkort mogelijk?

  Een autoverzekering jarenlang bij dezelfde verzekeraar houden? Veel mensen doen het. Zelfs bij de aankoop van een nieuwe wagen stappen velen gewoontegetrouw naar hun eigen verzekeraar voor een nieuw voorstel. De strenge regeling om een contract over te dragen naar een andere verzekeraar schrikt af. Maar daar brengt een nieuw wetsvoorstel binnenkort misschien verandering in. Independer.be legt uit hoe je je autoverzekering kan overdragen en wat er in de toekomst zou kunnen veranderen.
 1. Bommenwerper uit Tweede Wereldoorlog doet 'bommeke' in zee
  Play

  Bommenwer­per uit Tweede Wereldoor­log doet 'bommeke' in zee

 2. De Titanic, maar dan heel anders: overbelast schip breekt in twee
  Play

  De Titanic, maar dan heel anders: overbelast schip breekt in twee