foto ter illustratie
Volledig scherm
foto ter illustratie © Photo News

Open brief: Hulp gevraagd voor Felix (9) onschuldig slachtoffer van een onbegrijpelijk corona-beleid

OPEN BRIEFOpnieuw kruipt een moeder in de pen voor een open brief die ze naast Kinderrechtencommissaris Caroline Vrijens richt aan Vlaams ministers Ben Weyts (Onderwijs) en Benjamin Dalle (Jeugd). De Antwerpse Marie Van Leemput laakt de door de expertengroepen RAG (Risk Assessment Group) en RMG (Risk Management Group) opgestelde regelgeving inzake de test- en quarantaineregels voor kinderen in het lager onderwijs. Haar oudste zoon Felix (9) moet ondanks een negatieve coronatest nog tot 8 oktober wachten voor een tweede coronatest, wat betekent dat hij twintig dagen lang afwezig zal blijven van school. “Hallucinant en onrechtvaardig”, schrijft Marie.

6 reacties

 • frans Venloo

  1 jaar geleden
  Weyts is de meest onkundige politieker tot op heden denk ik. Doe gerust voor VB zal er goed mee varen
 • Johan Janssen

  1 jaar geleden
  Weyts en Daele hebben veel meer besmettingen op hun geweten door hun onkunde dan eender wie. Alles waar Weyts zat zijn schandalen weggemoffeld. Nu beslissen ze maar om het welzijn van de kinderen maar dat interesseerd hun van dag 1 al niet. Zelfs nu ontkennen ze de iverdracht van kinderen. Moesten ze gewoon eerlijk zijn had ik er meer respect voor. Er zijn ook kinderen die nog steeds wel hun masker willen dragen, is maar welk verhaal je verteld.
 • Saskia Hens

  1 jaar geleden
  Bij ons verschijnen kinderen uit een gezin met een vastgestelde besmetting na een week afwezigheid gewoon weer in de klas, zonder enige uitleg ivm hoe dit al veilig kan zijn. Dus heeft ons kind opnieuw een mondmasker opgezet in de klas. De ene zijn vrijheid is de andere zijn onvrijheid.
 • christophe vermeersch

  1 jaar geleden
  In ons gezin zelfde situatie...☹️
 • Smet Kristof

  1 jaar geleden
  Toch snap ik hier het probleem niet. Het is niet meer dan logisch als een gezinslid positief test dat het hele gezin in carontaine gaat. De kans dat je ook al test je eerst negatief toch nog besmet geraakt door het positieve gezinslid is reëel. Dus stop aub met alles wat kinderen aangaat tegen te spreken of aan te vechten.