ANP
Volledig scherm
© ANP

OPEN BRIEF. Belgian Pediatric Covid-19 Task Force: “Laat álle kinderen zo snel mogelijk voltijds terug naar school gaan”

Zo’n vijftig kinderartsen en jeugdpsychiaters dringen aan op een volledige heropening van de scholen - ook voor de tweede en derde graad middelbaar, dus. In een open brief mengen ze zich in het versoepelingsdebat. Lees ze hieronder.

10 reacties

 • Fred DERONNE FREDDY

  3 weken geleden
  Volksgezondheid is prioriteit en preventie van infecties mag zeker niet ontbreken maar dat is duidelijk niet gekend bij veel medeburgers. Er bestaat geen behandeling tegen het corona-virus alleen vaccinatie idem van influenza, griep en preventie door het dragen van masker en handhygiëne.
 • Jeroen Dekop

  3 weken geleden
  VDB is onbekwaam en wreekt zich, snel afzetten.
 • Raphaël Defour

  3 weken geleden
  Denk ook, dat op school de jongeren de maatregelen ingeprent krijgen en het verlengd paasverlof weinig heeft bijgebracht. Zelfs na de vaccinatie zal er nog Corona zijn. Denk dat na 2 jaar de gevolgde parameters best uitgebreid worden met deze van de gevolgen voor de jongeren doch ook door uitstel van tal van medische behandelingen. De dag na dag politiek mag best ingeruild door te anticiperen en vooruitzien.
 • oswald billiet

  3 weken geleden
  Het ware nu toch wel eens interessant te weten hoe groot de verhouding is van de schoolgaanden, welke leeftijd ook, die het slachtoffer werden van de covid besmetting. Wellicht werden daar geen cijfers van bijgehouden. Het zal niet zo groot zijn. Maar het gaf wél aanleiding tot een overtrokken " mis"handeling met formidabele leerachterstand als gevolg. We zitten met een verloren onderwijs generatie.
 • Erwin Lambrechts

  3 weken geleden
  ja scholen open schandalig crimineel want dat zijn de grootste verspreiders nu kunnen ze toch niet meer zeggen dat het van de horeca komt einde mei zitten we terug met ongelooflijke cijfers om toch maar de grote vakantie te halen en dan komt gelukkig twee maand rust en zullen de cijfers weer dalen zoals vorig jaar en ik ben GEEN expert maar een nuchter persoon
 1. Ontsnap even aan de realiteit: de beste 5 sciencefictionseries om te streamen

  Ontsnap even aan de realiteit: de beste 5 sciencefic­ti­onse­ries om te streamen

  Door de toevoeging van HBO Max werd het aanbod van Streamz afgelopen maandag uitgebreid met enkele kleppers van formaat, met sciencefictionserie ‘Raised by Wolves’ van ‘Alien’-regisseur Ridley Scott als uitschieter. De ideale gelegenheid – als u het ons vraagt – voor een overzicht van de strafste sf-reeksen uit streamingland. Denk maar aan de opstand van de machines in ‘Westworld’ (Streamz), ‘Star Wars’-magie in ‘The Mandalorian’ (Disney+), het gekoloniseerde zonnestelsel uit ‘The Expanse’ (Prime Video) en het postapocalyptische ‘Travelers’ (Netflix).
 1. Stofhoos raast over snelweg en sleurt metalen dak op de baan
  Play

  Stofhoos raast over snelweg en sleurt metalen dak op de baan

 2. Elektrische fiets schiet in brand in lift
  Play

  Elektri­sche fiets schiet in brand in lift