De Wever, koning Filip en Magnette met mondmasker aan het koninklijk paleis.
Volledig scherm
De Wever, koning Filip en Magnette met mondmasker aan het koninklijk paleis. © Photo News

Opdracht De Wever en Magnette verlengd tot 8 augustus

Koning Filip heeft de opdracht van PS-voorzitter Paul Magnette en N-VA-voorzitter Bart De Wever verlengd tot 8 augustus. Ze zullen die dag een nieuw verslag uitbrengen op het Paleis. De koning heeft de preformateurs gevraagd om zo snel mogelijk de partijvoorzitters samen te brengen die een draagvlak kunnen bieden voor de vorming van een regering.

33 reacties

 • DIRK VAN DESSEL

  12 maanden geleden
  Allez, een week meer tijd om te mislukken, want dat staat al vast !
 • Maxime Vanmaercke

  12 maanden geleden
  Alle partijen moeten deel even en verantwoordelijkheid tonen. Niemand eruit laten. Ook het VB niet. Wie tegensputtert volgende verkiezingen geen plaats meer.
 • Raphaël Defour

  12 maanden geleden
  De vraag voor de komende week: Nu de leidende partijen van de deelregeringen PS en NVA het vergelijk met regionale regeringspartners vinden met uitzondering van MR & OVLD die als grootste federale partij familie menen de dans te leiden. Voor de PS/Di Rupo is de MR regionaal al een kiezel die hij niet ongenegen dumpt. Vanaf de verkiezingen heeft OVLD hoog ingezet op de claim van federaal grootste politieke familie. Tot zelfs het Federaal uitsluiten van de Vlaamse meerderheid.
 • Jan Roesems

  12 maanden geleden
  Straks verkiezingen en OVLD waarschijnlijk onder de kiesdrempel. Dan hebben ze geen enkele Minister meer.
 • guido Bervoets

  12 maanden geleden
  Ik zie geen andere optie meer dan dat beide partijen aan de slag gaan. Ik ben absoluut geen fan van de N-VA, en dan druk ik mij nog heel beleefd uit, maar er is geen andere optie meer. Ik zou het zelfs niet erg vinden dat Bart De Wever het premierschap op zich zou nemen. De premier is het uithangbord, de man die over alle partijgrenzen heen zijn team moet leiden en alle verantwoordelijkheid op zich krijgt over het wel of niet slagen van zijn regering. Zich verstoppen gaat dan niet meer.