Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © Getty Images/iStockphoto

Op Wereldlichtjesdag pleit Gezinsbond voor langer rouwverlof bij overlijden van kind

Ouders die een kind verliezen, krijgen amper drie dagen rouwverlof. Op Wereldlichtjesdag, de dag van het gestorven kind, pleit de Gezinsbond opnieuw voor een uitbreiding van het rouwverlof, zo meldt De Zondag.

12 reacties

 • Marina De Martelaere

  1 jaar geleden
  Wie gaat dat betalen??
 • Freddy Madou

  1 jaar geleden
  Je kan het best verwerken daar verder te gaan met je leven thuis in de zetel hangen zal het zeker niet bevorderen, vergeten doe je nooit maar je kan niet anders of het een plaats geven en verder doen, dit is nu éénmaal het leven vallen en terug opstaan.
 • Yvan Lindekens

  1 jaar geleden
  Hans Mannaerts: "Mensen met problemen helpen? Ja, maar dan met op maat voorziene hulp.". Dat ben ik met u eens: op maat voorziene help, met een goede wettelijke basis en dus ook wettelijk afdwingbaar. Dat bedoelde u toch hè?
 • stefan crama

  1 jaar geleden
  3 dagen, 3 maanden, 3 jaar, is voor ieder verschillend. Wat wel gebeurt is dat je werkgever er voor opdraait en ze hebben het al moeilijk.
 • jos gompel

  1 jaar geleden
  Rouwverwerking is individueel verschillend. Ik zelf heb op enkele maanden tijd mijn kleinkind en jongste zoon verloren en tot nu toe heb ik het daar heel moeilijk mee, de ene dag gaat het de andere helemaal niet. Het moeilijkste zijn de vakanties, kerst, Pasen dag van overlijden en verjaardag. Hln waarom is geen foto's van sterrenkindjes groot en klein.
 1. Meer dan 3000 studenten spelen 'Snake' in het echt
  Play

  Meer dan 3000 studenten spelen 'Snake' in het echt

 2. Indiërs springen in gloeiende as en gooien vonken de lucht in voor godheid
  Play

  Indiërs springen in gloeiende as en gooien vonken de lucht in voor godheid