Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Getty Images/Westend61

Op vakantie met dieselwagen? VAB ziet kwart meer pechgevallen met bestuurders die één ding vergeten te controleren

De zomervakantie is gestart. Komend weekend wordt het druk op de wegen richting het zuiden. Voor sommige vakantiegangers verloopt de autovakantie niet vlekkeloos. Om autopech te voorkomen heeft mobiliteitsorganisatie VAB nog een gouden tip voor bestuurders van dieselwagens.

 1. Chris Martin van Coldplay begroet honderden fans aan Brussels hotel: “Al tien jaar fan van hun muziek... en de charismatische frontman natuurlijk”
  Play
  Brussel

  Chris Martin van Coldplay begroet honderden fans aan Brussels hotel: “Al tien jaar fan van hun muziek... en de charismati­sche frontman natuurlijk”

  Voor hotel Amigo, op een steenworp van de Brusselse Grote Markt, verzamelden maandag opnieuw honderden fans van Coldplay. De Britse band verblijft er tijdens de concertreeks in het Koning Boudewijnstadion. Sommige fans stonden al enkele uren aan te schuiven, maar om 15.30 uur maakte leadzanger Chris Martin (45) toch een – weliswaar korte - verschijning.
 2. “1 op de 4 ongevallen gebeurt in juli en augustus”: zo vertrek je veilig met je motorhome op vakantie
  PREMIUM

  “1 op de 4 ongevallen gebeurt in juli en augustus”: zo vertrek je veilig met je motorhome op vakantie

  Op vakantie gaan met een motorhome is steeds populairder bij de Belgen. De verkoop ervan is in tien jaar verdubbeld. Spijtig genoeg zorgt dat ook voor meer ongevallen, vooral in de maanden juli en augustus. Verkeerscentrum VIAS geeft daarom tips om een zorgeloze vakantie te beleven met je motorhome: “Vergrendel alles binnenin. Een vallend voorwerp kan de bestuurder uit zijn concentratie halen.”