Een Roemeense camionette wordt tegengehouden. De chauffeur is zenuwachtig en kan geen reden geven waarom hij nog zo laat op pad is.
Volledig scherm
PREMIUM
Een Roemeense camionette wordt tegengehouden. De chauffeur is zenuwachtig en kan geen reden geven waarom hij nog zo laat op pad is. © Photo News

Op stap met de plunderpatrouille in Pepinster: “Ze stelen zelfs terwijl ze zogezegd helpen opkuisen”

Al tien dieven werden in de politiezone Vesdre op heterdaad betrapt bij het leeghalen van huizen na het noodweer. Bijna allemaal komen ze van ver: traag rijdend in camionettes speuren ze de donkere straten in Verviers en Pepinster af. Onze reporter ging mee op pad met de politie, die elke nacht 80 agenten inschakelt om plunderaars te vatten. "Er zijn tegenwoordig haast meer agenten dan bewoners in ons dorp."

35 reacties

 • christiane dewaele

  2 maanden geleden
  En wat doen ze er mee na arrestatie weer laten lopen Misschien is stelen nu iets meer aan de orde maar in heel Belgie loopt of rijd dit crapuul rond. Alles wat geen meters in de grond zit kunnen ze gebruiken terwijl ze leven van het ocmw of ziekenkas.Wij zullen er wel voor werken.
 • Gino SINNESAEL

  2 maanden geleden
  De overheid zou dit al lang moeten weten, maar heeft de vele NGO's die geldverslindend zijn (qua personeelskost alleen al) steeds het hand boven het hoofd gehouden. Teneinde van vriendjes wat geld te laten verdienen, zeker? Waarom bestaan o.a. ons leger en de civiele bescherming die opgeleid en getraind zijn voor soortgelijke rampen? Waarom werden zij niet van de eerste dag ingezet? Wanneer het leger efficiënt zou ingezet worden, zou men ook het plunderen kunnen voorkomen.
 • Wendy Vandereyken

  2 maanden geleden
  Dit fenomeen heb je overal waar er chaos is en huizen en gebouwen of winkels onbewaakt of onbewoond toegankelijk zijn. Het is zeker niet goed te praten, maar het gebeurt nu éénmaal. In andere landen zie je ook plunderingen tijdens opstanden of oorlogen.
 • luc dierick

  2 maanden geleden
  Gelukkig krijgen ze er nog geen pak subsidies bovenop gelijk de echte plunderaar en worden geen straatnamen of evenementen naar hun vernoemd
 • Sjonny Martero

  2 maanden geleden
  Overal in het land rijden 's avonds en 's nachts camionettes rond met buitenlandse nummerplaten. Gans het jaar door. Van fietsen tot werkmateriaal wordt er gestolen. Daar zouden ze ook eens mogen 600 man opzetten.