De terrassen rond de Brusselse beurs zijn één grote leegte.
Volledig scherm
PREMIUM
De terrassen rond de Brusselse beurs zijn één grote leegte. © Photo News

Op stap in Brussel, waar het licht voortaan al om 23 uur uitgaat: “Dit zorgt alleen voor nóg meer afterparty’s bij de mensen thuis”

«De doodsteek.» «Absurde regel.» «Onlogisch.» «Bullshit.» Ze liegen er niet om, de reacties van de Brusselse cafébazen op het vervroegde sluitingsuur. Minstens drie weken lang moeten ze het licht uitdoen om 23 uur in plaats van 1 uur. «Dit zorgt er alleen maar voor dat nóg meer mensen thuis verder gaan drinken, waar niemand hen controleert.»

 1. Afwezig door corona: alles wat je moet weten over ziektebriefjes en attesten tijdens omikrongolf

  Afwezig door corona: alles wat je moet weten over ziekte­brief­jes en attesten tijdens omikron­golf

  Veel werknemers die door een coronabesmetting moeten thuisblijven, weten niet welk attest ze precies nodig hebben. Maar liefst veertig procent dient bij de werkgever een doktersattest in, terwijl dat eigenlijk een quarantaineattest zou moeten zijn. Dat blijkt uit een recente bevraging van ondernemersnetwerk Unizo. Wat is het verschil tussen een traditioneel ziektebriefje en een quarantaineattest? Wanneer heb je zo’n attest nodig? En moet je hiervoor naar de huisarts? Wij maken een overzicht.
 2. Brussel verscherpt coronamaatregelen, maar zal het ook volstaan om lockdown te vermijden?
  PREMIUM

  Brussel verscherpt coronamaat­re­ge­len, maar zal het ook volstaan om lockdown te vermijden?

  Wekenlang hebben huisartsen, ziekenhuizen en infectiespecialisten er om moeten roepen, maar nu is het écht ‘vijf voor twaalf’, en dus gelden er vanaf morgen in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest verscherpte coronamaatregelen. De horeca moet om 23 uur sluiten, nachtelijke samenscholingen zijn verboden en op drukke plaatsen is een mondmasker altijd verplicht. “Dit ingrijpen was nodig om een volledige lockdown van Brussel te vermijden.” Maar volstaat het ook effectief?