.
Volledig scherm
PREMIUM
. © AFP

Op skireis? 250 euro boete en agenten moeten je doorlaten volgens dit interne document

Wie ondanks het verbod toch op skireis vertrekt, loopt het risico om aan de grens onderschept te worden door de politie. Die zal u een boete geven, maar u verder niet verhinderen door te rijden. "Niet-essentiële reis? PV (maar toch laten vertrekken)", staat er letterlijk in een intern document waarop onze redactie de hand kon leggen.

206 reacties

 • Polutnik Ronald

  2 weken geleden
  Dus zullen er nog duizenden en duizenden mensen die 250€ betalen en toch weer gaan skiën . Want het zijn toch de betere klasse en ook iets rijkere mensen die gewoon gaan skiën , en alzo weer meer besmettingen gaan mee brengen en hier nog eens heel veel mensen gaan besmetten Maar dat begrijpt deze minderheidsregering nog steeds niet nu niet en nooit niet .
 • Alexa Grieken

  3 weken geleden
  Als het dan toch om het geld te doen is, vraag dan 1.000 Euro per persoon. Kan men nog een extra ministerpost voor uitvinden.
 • Paul Philippaerts

  3 weken geleden
  Dat is gelijk de zonnecellen. In het milieu de gezondheid heeft de overheid geen enkele interesse. Zo veel mogelijk geld zuigen uit al wat gewone mensen zich kunnen permitteren.
 • René Van Halen

  3 weken geleden
  Dus gewoon een iets duurdere skipas. Is er eigenlijk iets dat men in België wel kan afdwingen. Studenten die met vijf samen buiten staan kon men bestraffen. Diegenen die verantwoordelijk zijn voor de herinvoer van het virus worden ongemoeid gelaten.
 • MICHAEL WOLF

  3 weken geleden
  Vrij vertaald: wie het zich financieel kan permitteren gaat toch op reis.
 1. Gestolen wagen van brandweerman teruggevonden in Zelzate: “Dankzij het massale delen op sociale media”
  Zelzate

  Gestolen wagen van brandweer­man teruggevon­den in Zelzate: “Dankzij het massale delen op sociale media”

  Enrico Danneels, vrijwilliger bij de brandweer van Zelzate, was in de nacht van vrijdag op zaterdag samen met zijn collega’s onderweg naar een brandend voertuig in Moerbeke. Terwijl hij anderen aan het helpen was, werd zijn splinternieuwe wagen gestolen in de Burgemeester Jos Chalmetlaan. Het nieuws werd massaal gedeeld op sociale media, met resultaat. De wagen werd zaterdagavond al teruggevonden in Zelzate.
 1. Bom uit de Tweede Wereldoorlog beschadigt heel wat huizen
  Play

  Bom uit de Tweede Wereldoor­log beschadigt heel wat huizen

 2. Skiërs dalen succesvol beruchte Yosemite-berg volledig af
  Play

  Skiërs dalen succesvol beruchte Yosemite-berg volledig af