iStock
Volledig scherm
PREMIUM
© iStock

“Op korte termijn zagen we de voordelen van het vele thuiswerken, nu de nadelen”

Almaar meer Belgen vallen uit door een burn-out of depressie. Volgens de Belgische econoom Jan-Emmanuel De Neve (Oxford University), die al jarenlang grote onderzoeken doet naar het evenwicht tussen welzijn en werk, gaat het niet meteen beteren. “Maar we hebben nu wel een unieke kans om er iets aan te doen.”

19 reacties

 • lode wijk

  2 jaar geleden
  Als er vertrouwen is tussen werkgever en bediende dan is dit voor veel jobs een pluspunt maar als werkgevers dit uitbuiten of bedienden dit misbuiken dan kan dit niet lang standhouden.
 • bob jansens

  2 jaar geleden
  thuiswerken bespaart mij elke dag 2,5u aan reistijd, of 7,5u per week. Tot op heden heb ik nog geen nadelen ondervonden die dat grote voordeel teniet doen
 • Dirk Billiet

  2 jaar geleden
  hier is thuiswerken een 100% verademing, je persoonlijkheid moet er wel voor dienen, wij hebben totaal geen nood aan terrasjes en pinten drinken met collega's en je moet jezelf ook een vaste structuur opleggen, dus beginnen we met de koffie en wij nemen een pauze op gepaste tijden en na een bepaald uur gaat de pc/telefoon dicht. Moet wel gezegd worden dat we een ruime woning hebben en een heel grote tuin. Nu nog de zon en 't is perfect!
 • Danielle Duym

  2 jaar geleden
  Ik denk dat een combinatie van beiden best is. 2 dagen per week naar kantoor zou perfect zijn. Als 50 plusser vind ik pendelen bijzonder lastig want ik heb minder energie en ik recupereer trager.
 • Saskia Vermeylen

  2 jaar geleden
  Ik werk al 12 jaar continue van thuis uit zoals 60% van de werknemers bij ons op het bedrijf. Ik zie niks dan voordelen. Ik wil eventueel nog overwegen om 1 dag op kantoor te gaan werken maar zeker niet meer (en liefst nog minder). Ik ben per dag (zonder speciale omstandigheden) al 4 uur kwijt met de file. 4 uur die ik nu per dag meer kan spenderen aan privé zaken en ik ben ook veel sneller klaar met mijn huishouden. Ik kan werk en privé ook heel goed scheiden. Computer uit en die blijft uit.
 1. WEERBERICHT. Nat, natter, natst: betrokken zondag met regen in de voormiddag en buien en regen in de namiddag

  WEERBE­RICHT. Nat, natter, natst: betrokken zondag met regen in de voormiddag en buien en regen in de namiddag

  Vandaag/zondag staat een zeer natte dag op het menu, meldt het KMI. Het wordt betrokken met in de voormiddag vrijwel voortdurend regen. In de namiddag zijn er perioden van regen of buien. In het zuiden van het land is een donderslag niet uitgesloten en daar zijn de buien ook vaak feller. De maxima liggen tussen 5 graden in de Hoge Venen en 9 à 10 graden in het centrum en in Belgisch Lotharingen. Op het einde van de dag wordt de wind overal noordelijk. Rukwinden zijn mogelijk van 50 tot 60 km/h en lokaal kan 70 km/h of meer bereikt worden bezuiden Samber en Maas.
 2. 
REPORTAGE. Leven met jongdementie: “Als dieven je garage leeghalen, omdat je de poort vergat te sluiten, weet je dat er iets moet veranderen”
  PREMIUM

  REPORTAGE. Leven met jongdemen­tie: “Als dieven je garage leeghalen, omdat je de poort vergat te sluiten, weet je dat er iets moet veranderen”

  Van de 6000 Vlamingen met jongdementie wonen er minstens 200 niet meer thuis, omdat de zorgen te zwaar zijn voor hun familie. In ‘de Rozelaar’ in Brugge wonen ze met 15 samen, “als één grote familie” van vijftigers, zestigers en zeventigers. Wij gingen er een hele dag langs, knuffelden, schilderden en babbelden met zowel bewoners als hun openhartige partners. “Wie is dat? Mijn vrouw? Tiens, ik heb die precies nog al eens gezien.”