De wedstrijd van de Rode Duivels tegen Tunesië op het WK in Rusland, op 23 juni 2018 op de Antwerpse Scheldekaaien.
Volledig scherm
De wedstrijd van de Rode Duivels tegen Tunesië op het WK in Rusland, op 23 juni 2018 op de Antwerpse Scheldekaaien. © Benoit De Freine

Op groot scherm naar EK voetbal kijken? Regeringen onderzoeken grootschalig testevent in mei

In de maanden mei en juni kunnen er in België een dertigtal testevenementen georganiseerd worden in de sport-, cultuur- en jeugdsector. Dat kan gaan van kleinschalige evenementen met weinig volk, mondmaskers en afstandsregels tot grootschalige evenementen met grotere groepen zonder mondmaskers en zonder 1,5 meter afstand. Er wordt zelfs gekeken naar een test in mei waarin een voetbalmatch van het EK dat in juni plaatsvindt, wordt nagebootst. Voorwaarde is wel dat de cijfers op intensieve zorg dalen en dat de vaccinaties volgens planning verlopen.

9 reacties

 • WILLY NEELS

  2 maanden geleden
  Zorg eerst dat al het andere op een normale manier open kan voor je met dit avontuur begint TE zot voor woorden.
 • Alain Maes

  2 maanden geleden
  Weer veel bla-bla-bla, we zullen juist niets mogen doen door onze gezagsdragers, gezag is er genoeg maar dragers?
 • Else Jansen

  2 maanden geleden
  In het buitenland, zoals in Nederland bij vb. zijn er al een aantal test-evenementen geweest. Waarom kan België de resultaten daarvan niet gebruiken? Is het nodig dat elk land apart het warm water uitvindt ? Of onnodige levens riskeert? E. Jansen
 • EMIEL DE KNOP

  2 maanden geleden
  Zijn er geen belangerijker zaken waar deze regering zich beter mee bezig houd? Maar ja t'is voetbal. Money money.
 • gerrit defreyne

  2 maanden geleden
  Iedereen weet dat op dergelijke gelegenheden, ondanks veel goede wil, de maatregelen niet zullen worden gevolgd. Het virus is helaas nog lang niet verslagen. Varianten zijn op komst, al dan niet vaccinatie bestendig. Als zowel de politiek als de virologen eerlijk willen zijn dan moeten ze ons zeggen dat ons normale leven nog ver af is en dat er nog oneindig veel onbekenden zijn.
 1. Juridische strijd tussen België en Frankrijk wordt bitser: “Wij willen geen 46 windmolens op 10 kilometer van de kust”
  De Panne

  Juridische strijd tussen België en Frankrijk wordt bitser: “Wij willen geen 46 windmolens op 10 kilometer van de kust”

  Een Franse ontwikkelaar wil in de Noordzee bij Duinkerke 46 windmolens van 300 meter hoog bouwen. België en zeker de kustburgemeesters zijn daarmee niet akkoord en binden een juridische strijd aan bij de rechtbank en dienen klacht in bij de Europese commissie. “Het is nochtans simpel. Verhuis dat windmolenpark 5 kilometer dieper in zee en het is opgelost”, reageert minister van de Noordzee Vincent Van Quickenborne (Open VLD).
 2. Morgen start PFOS-onderzoekscommissie: “Politieke partijen zullen hun eigenbelang moeten overstijgen”
  Play

  Morgen start PFOS-onderzoeks­com­mis­sie: “Politieke partijen zullen hun eigenbe­lang moeten overstij­gen”

  Morgen start de parlementaire onderzoekscommissie rond PFOS-vervuiling in de buurt van de 3M-fabriek in Zwijndrecht. Die commissie, die uit zestien leden bestaat, zal tal van vragen moeten beantwoorden. Want dat PFOS gevaarlijk kan zijn voor de gezondheid, was al jaren gemeld. Maar met de informatie werd nooit iets gedaan. Hannes Anaf, Vlaams fractieleider van oppositiepartij Vooruit, zal voorzitter zijn van de commissie en legt uit hoe die te werk zal gaan.