In bedrijven stijgt het aantal besmettingen nu week na week.
Volledig scherm
PREMIUM
In bedrijven stijgt het aantal besmettingen nu week na week. © Getty Images

Op deze plaatsen besmetten we elkaar: bron bekend bij 40 procent van gevallen

We weten dan toch waar we tegenwoordig besmet geraken. In vier op de vijf gevallen gebeurt dat in familiale kring. Maar ook in de bedrijven stijgt het aantal besmettingen nu week na week. Dit zijn alle plekken waarvan we uit de de cijfers nu weten dat het besmettingsbronnen zijn, en om hoeveel procent het telkens gaat.

154 reacties

 • Eddy Douwen

  6 maanden geleden
  alles dicht en besmettingen bleven stijgen,groot deel ligt aan de scholen waar de jeugd eens buiten samentroept en het zo in hun gezinnen verspreid,maar ja dat weigeren ze toe te geven ,want daar  hebben ze geen pasklare oplossing voor he,opvang is er niet dan ,daarom maar voort dweilen met de kraan open van kerstverlof naar krokusverlof en dan paasvakantie he
 • Bart Timperman

  6 maanden geleden
  80% van de besmettingen gebeuren dus in familiale kring dus. Laat die kerstfeestjes maar komen met de hele familie aan tafel.
 • Romana Crabbe

  6 maanden geleden
  We zitten op een plateau maar niemand spreekt het uit dat het weer aan de scholen ligt want de geopende winkels kunnen nog geen resultaat hebben . Maar we zullen weer wel terug omhoog gaan nu de winkels iets meer dan een week open zijn !
 • Wouter Van laere

  6 maanden geleden
  Hoe gaan ze de groep mensen aanpakken die er nog steeds rotsvast van overtuigd zijn dat ze immuun zijn voor het virus, omdat hun God hun zal beschermen? En dat zijn er heel wat. Uiteraard mogen deze niet bij naam genoemd worden, wegens stigmatiseren. Maar ze verspreiden wel volop. Ik wil zeker niet iedereen over dezelfde kam scheren, maar het percentage in deze gemeenschappen is onevenredig groot. En dit weten de virologen ook. Maar die mogen een kat geen kat noemen.
 • Fidji Peeters

  6 maanden geleden
  In maart kon telewerk wel en nu lopen we elkaar voor de voeten op het werk. Tja...