Op de Nederlandse luchthaven Schiphol bestaat al een coronateststraat waar reizigers zich op corona kunnen laten testen.
Volledig scherm
PREMIUM
Op de Nederlandse luchthaven Schiphol bestaat al een coronateststraat waar reizigers zich op corona kunnen laten testen. © ANP

“Op de luchthaven of zelfs aan de grens: we moéten mensen testen voor ze ons land inkomen”

Laat alle Belgen die terugkeren van een buitenlandse vakantie een coronatest afleggen: die oproep van de virologen krijgt mogelijk ook groen licht van de politiek. “Op de luchthaven, in het station, aan de grens of desnoods ter plekke op de laatste vakantiedag in het buitenland: het moet mogelijk zijn.” 

61 reacties

 • Marc Masure

  2 jaar geleden
  Hoe gaan ze dit alllemaal controleren, 70% gaat door zonder controle.
 • leo Mariën

  2 jaar geleden
  Dat weten ze nu, het kalf ligt al aan de beademing. Al de virologen samen + al de mensen van de regering hebben dus tot enkele dagen geleden nodig gehad om nog snel, snel, een totaal niet te controleren wet in mekaar te boxen. Dit om extra besmettingen van terugkomende vakantiegangers tegen te gaan! Maandag ligt dus half België stil want overal zullen er mensen niet opdagen. Logisch denken, problemen voorkomen en een draaiende economie is voor deze regering wel een erg ver van hun bed show.
 • Noel Laperre

  2 jaar geleden
  Zachte heelmeesters maken stinkende wonden. Vakantiegangers terug, feestdagen en scholen open. Tegen 28/01 beleven we onvermijdelijk de 3de golf en daarmee is alles gezegd.
 • Dirk Goethals

  2 jaar geleden
  plaats de reizigers in een leegstaan kazerne dan hebben we controle over en volgens de regering moeten ze toch in quarantaine en testen ondergaan wie niet horen wil moet voelen.
 • Werner Bruyninckx

  2 jaar geleden
  Hoe gaat je dat concreet doen, testen en onmiddellijk aanhouden indien je positief bent in een voorziene container, want als je naar huis gaat is de vogel gaan vliegen, dat nog eens op kosten van de maatschappij want het was NIET verboden!
 1. De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interessant is een rekening bij de overheid?
  Spaargids.be

  De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interes­sant is een rekening bij de overheid?

  Wie zijn spaargeld minstens een jaar kan missen, kan het op een e-DEPO bij de Deposito- en Consignatiekas van de Belgische Staat zetten. De opbrengst ervan wordt maand per maand vastgelegd. Voor januari was dat 2,40%, voor februari stijgt de rente tot 2,80%. Let wel: je geld moet voor de eerste van de maand op de rekening staan om die maand recht op een rente te hebben. Spaargids.be zet alles op een rij.
 2. Explosie schrikt Borsbeek op en vernielt voordeur: bewoners getroffen pand opgevangen in gemeentehuis
  Borsbeek

  Explosie schrikt Borsbeek op en vernielt voordeur: bewoners getroffen pand opgevangen in gemeente­huis

  In de De Robianostraat in Borsbeek is in de nacht van vrijdag op zaterdag een explosief afgegaan bij het pand met huisnummer 67. De ontploffing schrikte de buurt op en vernielde de voordeur compleet. Het is nog niet bekend wie de aanslag gepleegd heeft of met welk type explosief. Er vielen geen gewonden. Op dit moment zouden er geen aanwijzingen zijn dat het incident drugsgerelateerd is.