Op de Nederlandse luchthaven Schiphol bestaat al een coronateststraat waar reizigers zich op corona kunnen laten testen.
Volledig scherm
PREMIUM
Op de Nederlandse luchthaven Schiphol bestaat al een coronateststraat waar reizigers zich op corona kunnen laten testen. © ANP

“Op de luchthaven of zelfs aan de grens: we moéten mensen testen voor ze ons land inkomen”

Laat alle Belgen die terugkeren van een buitenlandse vakantie een coronatest afleggen: die oproep van de virologen krijgt mogelijk ook groen licht van de politiek. “Op de luchthaven, in het station, aan de grens of desnoods ter plekke op de laatste vakantiedag in het buitenland: het moet mogelijk zijn.” 

61 reacties

 • Marc Masure

  1 jaar geleden
  Hoe gaan ze dit alllemaal controleren, 70% gaat door zonder controle.
 • leo Mariën

  1 jaar geleden
  Dat weten ze nu, het kalf ligt al aan de beademing. Al de virologen samen + al de mensen van de regering hebben dus tot enkele dagen geleden nodig gehad om nog snel, snel, een totaal niet te controleren wet in mekaar te boxen. Dit om extra besmettingen van terugkomende vakantiegangers tegen te gaan! Maandag ligt dus half België stil want overal zullen er mensen niet opdagen. Logisch denken, problemen voorkomen en een draaiende economie is voor deze regering wel een erg ver van hun bed show.
 • Noël Laperre

  1 jaar geleden
  Zachte heelmeesters maken stinkende wonden. Vakantiegangers terug, feestdagen en scholen open. Tegen 28/01 beleven we onvermijdelijk de 3de golf en daarmee is alles gezegd.
 • Dirk Goethals

  1 jaar geleden
  plaats de reizigers in een leegstaan kazerne dan hebben we controle over en volgens de regering moeten ze toch in quarantaine en testen ondergaan wie niet horen wil moet voelen.
 • Werner Bruyninckx

  1 jaar geleden
  Hoe gaat je dat concreet doen, testen en onmiddellijk aanhouden indien je positief bent in een voorziene container, want als je naar huis gaat is de vogel gaan vliegen, dat nog eens op kosten van de maatschappij want het was NIET verboden!
 1. Je (klein-)kind financieel ondersteunen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastingen betaalt
  Spaargids.be

  Je (klein-)kind financieel ondersteu­nen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastin­gen betaalt

  De aankoop van een woonst is vaak een harde noot om te kraken. De huizenprijzen zijn hoog en de banken stellen zich minder soepel op bij een lage eigen inbreng. Hulp van de ouders blijkt dikwijls noodzakelijk om de droom van een eigen stekje waar te maken. Maar hoe kan je als (groot-)ouder je (klein-)kind daarbij ondersteunen? En wat zijn de aandachtspunten? Spaargids.be maakt een overzicht.
 2. LIVE. Boostercampagne in Nederland stokt - Overlegcomité buigt zich over coronabarometer

  LIVE. Boostercam­pag­ne in Nederland stokt - Overlegco­mité buigt zich over coronabaro­me­ter

  Vandaag wordt er een nieuw Overlegcomité georganiseerd, waarin de regeringen zich over de invoering van de langverwachte coronabarometer zullen buigen. Dat instrument moet op basis van parameters en kleurcodes meer voorspelbaarheid in de coronamaatregelen mogelijk maken. Intussen gaan de coronacijfers allemaal de hoogte in, behalve het aantal patiënten op intensieve zorg. Maandag werd een recordaantal van (voorlopig) 60.419 nieuwe gevallen geregistreerd. Lees alle nieuwe ontwikkelingen rond het coronavirus in dit liveblog.