Op de Nederlandse luchthaven Schiphol bestaat al een coronateststraat waar reizigers zich op corona kunnen laten testen.
Volledig scherm
PREMIUM
Op de Nederlandse luchthaven Schiphol bestaat al een coronateststraat waar reizigers zich op corona kunnen laten testen. © ANP

“Op de luchthaven of zelfs aan de grens: we moéten mensen testen voor ze ons land inkomen”

Laat alle Belgen die terugkeren van een buitenlandse vakantie een coronatest afleggen: die oproep van de virologen krijgt mogelijk ook groen licht van de politiek. “Op de luchthaven, in het station, aan de grens of desnoods ter plekke op de laatste vakantiedag in het buitenland: het moet mogelijk zijn.” 

61 reacties

 • Marc Masure

  3 weken geleden
  Hoe gaan ze dit alllemaal controleren, 70% gaat door zonder controle.
 • Leo Marien

  3 weken geleden
  Dat weten ze nu, het kalf ligt al aan de beademing. Al de virologen samen + al de mensen van de regering hebben dus tot enkele dagen geleden nodig gehad om nog snel, snel, een totaal niet te controleren wet in mekaar te boxen. Dit om extra besmettingen van terugkomende vakantiegangers tegen te gaan! Maandag ligt dus half België stil want overal zullen er mensen niet opdagen. Logisch denken, problemen voorkomen en een draaiende economie is voor deze regering wel een erg ver van hun bed show.
 • Noël Laperre

  3 weken geleden
  Zachte heelmeesters maken stinkende wonden. Vakantiegangers terug, feestdagen en scholen open. Tegen 28/01 beleven we onvermijdelijk de 3de golf en daarmee is alles gezegd.
 • Dirk Goethals

  3 weken geleden
  plaats de reizigers in een leegstaan kazerne dan hebben we controle over en volgens de regering moeten ze toch in quarantaine en testen ondergaan wie niet horen wil moet voelen.
 • Werner Bruyninckx

  3 weken geleden
  Hoe gaat je dat concreet doen, testen en onmiddellijk aanhouden indien je positief bent in een voorziene container, want als je naar huis gaat is de vogel gaan vliegen, dat nog eens op kosten van de maatschappij want het was NIET verboden!
 1. OVERZICHT. Niet-essentiële reizen naar het buitenland verboden, kappers open op 13 februari (als cijfers goed genoeg zijn)
  Play

  OVERZICHT. Niet-essentiële reizen naar het buitenland verboden, kappers open op 13 februari (als cijfers goed genoeg zijn)

  Het Overlegcomité beslist zoals verwacht om niet-essentiële reizen naar het buitenland te verbieden. De kappers krijgen dan weer hun gevraagde perspectief: zij zullen de deuren ten vroegste weer mogen openen vanaf 13 februari, op voorwaarde dat de cijfers “goed genoeg zijn”. Dat heeft premier Alexander De Croo (Open Vld) vrijdagavond aangekondigd tijdens een persconferentie. Een overzicht van de genomen beslissingen.
 2. 1 op de 6 in lagere school Sint-Truiden test positief op corona: zeven Limburgse gemeenten zetten buitenschoolse activiteiten stop
  Limburg

  1 op de 6 in lagere school Sint-Trui­den test positief op corona: zeven Limburgse gemeenten zetten buiten­school­se activitei­ten stop

  De testresultaten van de 280 leerlingen en 25 personeelsleden van kleuter- en basisschool Schuttershof in Sint-Truiden zijn binnen: ongeveer één op de zes blijkt besmet te zijn met het coronavirus. Extra testen op vrijdag moeten duidelijkheid geven over mogelijke nieuwe besmettingen. Vandaag is ook beslist de buitenschoolse activiteiten voor kinderen onder de dertien jaar in Sint-Truiden en zes Limburgse gemeenten preventief tijdelijk te schrappen. Het gaat om Alken, Borgloon, Gingelom, Heers, Wellen en Nieuwerkerken. Allen plaatsen in de omgeving van Sint-Truiden.
 1. Wat als de vonk uit de relatie is? Dina Tersago geeft tips Missie Callcenter

  Wat als de vonk uit de relatie is? Dina Tersago geeft tips

 2. Britse vader: "Als je mogelijk afscheid moet nemen van je partner én je baby, dan stort je wereld in"
  Play

  Britse vader: "Als je mogelijk afscheid moet nemen van je partner én je baby, dan stort je wereld in"