Aangeboden door
Gesponsorde inhoud
'Gesponsord' is content gemaakt in opdracht van en betaald door een adverteerder en geproduceerd door de commerciële afdeling van DPG Media. De journalisten van HLN zijn hier niet bij betrokken.
Minister Petra de Sutter op werkbezoek bij het telemonitoring team van het UZA
Volledig scherm
PREMIUM
Minister Petra de Sutter op werkbezoek bij het telemonitoring team van het UZA © Photo News / Bert Van Den Broucke

Op de digitale corona-afdeling van het UZA zijn patiënten hun eigen verpleegkundige. “Er liggen nu precies evenveel coronapatiënten in ons ziekenhuis als thuis”

Terwijl alle ziekenhuizen Covidbedden bijschuiven, bouwen ze in het Universitair Ziekenhuis Antwerpen hun digitale afdeling verder uit. Met een monitoringset kunnen patiënten zo zelf hun hartslag en zuurstof opvolgen, en wordt een ziekenhuisopname vermeden. Sommigen krijgen thuis zelfs extra zuurstof toegediend. Maar hoe werkt de intensieve opvolging vanop afstand? En wat als het thuis misloopt?

0 reacties

 1. Sluwe bedrijven beloven jongeren luxeleven: De Bleeker stelt onderzoek in naar ‘IM Academy’
  3

  Sluwe bedrijven beloven jongeren luxeleven: De Bleeker stelt onderzoek in naar ‘IM Academy’

  Staatssecretaris voor consumentenbescherming Eva De Bleeker (Open Vld) heeft de Economische Inspectie gevraagd om een onderzoek te voeren naar de praktijken van ‘IM Academy’, een bedrijf dat naar eigen zeggen vooral opleidingen in online trading aanbiedt. Een reportage van HLN DOC laat evenwel zien dat in de praktijk IM Academy vooral gericht is op mensen te ronselen die op hun beurt ook weer mensen moeten ronselen, een piramidesysteem dus. Dat is verboden, maar IM Academy maakt mogelijk gebruik van een kier in de wet. De Bleeker wil de wet nu aanpassen om die te dichten.
 2. Helft volwassen Amerikanen heeft coronavaccin binnen, Biden en Obama roepen landgenoten op nog tandje bij te steken
  5

  Helft volwassen Amerikanen heeft coronavac­cin binnen, Biden en Obama roepen landgeno­ten op nog tandje bij te steken

  Meer dan de helft van de volwassen Amerikanen heeft ondertussen al minstens één dosis van een coronavaccin toegediend gekregen. Grofweg 130 miljoen Amerikanen boven de 18 jaar hebben een shot gehad, blijkt uit cijfers van de Amerikaanse gezondheidsdienst CDC. Ongeveer 84 miljoen inwoners hebben ook al een tweede injectie gehad, wat overeenkomt met bijna een derde van de meerderjarige bevolking.
 1. "Shame on you", voetbalsupporters uiten ongenoegen over Super League
  Play

  "Shame on you", voetbalsup­por­ters uiten ongenoegen over Super League

 2. Jake in tranen na bewegende foto van zijn overleden vrouw
  Play

  Jake in tranen na bewegende foto van zijn overleden vrouw