Alda Hendriks bezocht net haar man in het rusthuis. Ook al mist ze nu haar wekelijks potje kaarten, de mondmaskerplicht is voor haar een goede zaak.
Volledig scherm
PREMIUM
Alda Hendriks bezocht net haar man in het rusthuis. Ook al mist ze nu haar wekelijks potje kaarten, de mondmaskerplicht is voor haar een goede zaak. © Xavier Piron / Photonews

Op bezoek in Oudsbergen, de enige gemeente die de coronaregels weer aanscherpt: “De reden is niet ver te zoeken... De kermis was een echt varkensfeest”

“Onze excuses, maar het café moet deze week sluiten omwille van corona.” Het lijkt wel alsof we terug gekatapulteerd worden naar een jaar geleden. Hier in Oudsbergen - een Limburgse fusiegemeente van Meeuwen-Gruitrode en Opglabbeek - gelden de komende 10 dagen opnieuw verstrengde coronamaatregelen. Met grote verdeeldheid onder de bewoners als gevolg. “Gaan ze iedereen ook binnensteken als het griepseizoen begint? Het is stilletjes aan genoeg geweest.”

15 reacties

 • Hugo hofmans

  2 maanden geleden
  Ik vind dat allemaal goed, tenslotte zijn vaccin onwilligen de schuld van alles. De regering kan wel verplichten uw café te sluiten, u verplichten een mondmasker te dragen, uw winkel te sluiten ... maar ze kunnen niet de vaccinatie verplichten. Waar is de logica ? Ik kijk in elk geval naar niets en ik draag geen mondmasker zolang het weeral (weeral dus) niet verplicht wordt. Ik heb er totaal genoeg van.
 • Patrick Dierickx

  2 maanden geleden
  Mondmaskers terug verplichten, dit zal ook helpen tegen andere virussen zoals de griep! Waarom wacht onze regering weer met maatregelen nemen?!
 • Johan Goris

  2 maanden geleden
  Ja, het is herfst en straks winter. Dus normaal dat de kwetsbaren weer getroffen kunnen worden ondanks het vaccin. Maar we kunnen toch niet eeuwig in lockdown blijven leven. Zelfs kwetsbaren willen dat niet. Probeer je zo goed mogelijk te verzorgen; geen drugs, weinig alcohol, niet al te hoge overgewicht, sporten en eventueel vitaminen en bescherming als je kwetsbaar bent. Een derde algemene prik voor iedereen zal trouwens ook niet aanvaard worden door de bevolking.
 • wim rooyakkers

  2 maanden geleden
  Sinds de scholen weer open zijn stijgen de besmettingen weer fors.
 • Hilkens Björn

  2 maanden geleden
  Ik woon al 14 jaar in Meeuwen en ben dit jaar eens niet op de kermis geweest en heb geen tijd gehad om sociale contacten te hebben in die periode, met als resultaat coronavrij 😁 En een mondmasker draag ik niet meer, want die hebben toch maar weinig nut als ik sommige mensen zie.
 1. Stevige uitbreiding terugbetaling anticonceptiva sinds vorig jaar: bij deze mutualiteiten krijg je nóg meer terug
  Spaargids.be

  Stevige uitbrei­ding terugbeta­ling anticoncep­ti­va sinds vorig jaar: bij deze mutualitei­ten krijg je nóg meer terug

  Voorbehoedsmiddelen beschermen je gezondheid en dragen bij tot je gemoedsrust. De federale overheid heeft daarom de terugbetaling voor anticonceptiva vorig jaar stevig uitgebreid. Onder meer de pil en het spiraaltje zijn op die manier gratis voor vrouwen tot 25 jaar, terwijl iedereen op een volledige terugbetaling van de morning-afterpil kan rekenen. Maar hoe zit het met andere voorbehoedsmiddelen, en hoe doorslaggevend is de keuze van je mutualiteit? Spaargids.be zoekt het uit.
 2. Voor 324.000 euro verkeersovertredingen in minder dan drie jaar bij De Lijn: hoeveel chauffeurs zelf betalen, hangt af van hun provincie

  Voor 324.000 euro verkeers­over­tre­din­gen in minder dan drie jaar bij De Lijn: hoeveel chauffeurs zelf betalen, hangt af van hun provincie

  Wie een carrière als buschauffeur ambieert, denkt best even na in welke provincie hij of zij dat doet - toch zeker als je een zware voet hebt. Een Antwerpse chauffeur van De Lijn moet slechts 18% van een verkeersboete zelf terugbetalen, terwijl een buschauffeur uit Limburg 42% uit eigen zak moet betalen. Dat blijkt uit nieuwe cijfers die Vlaams volksvertegenwoordiger Bert Maertens (N-VA) opvroeg bij minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open VLD).