'Pottie' en Rita zijn peter en meter van heel wat studentenclubs. Ze hebben de Overpoort zien veranderen, maar het is 'geen oord van verderf'.
Volledig scherm
PREMIUM
'Pottie' en Rita zijn peter en meter van heel wat studentenclubs. Ze hebben de Overpoort zien veranderen, maar het is 'geen oord van verderf'. © Wannes Nimmegeers

Op bezoek bij de ‘koning en koningin van de Overpoort’: “Het is hier géén oord van verderf”

Is de Overpoort Onderland geworden? Een oord van verderf waar de dingen het daglicht niet verdragen en geweld heerst? Velen zeggen van wel, na alle rellen, maar niet ‘de koning en de koningin’ van de straat, en daar luistert maar beter half Gent naar. Rita (71) en ‘Pottie’ (74), al 43 jaar op hun troon ‘Salamander’, kennen het verleden, zien de toekomst, en verdedigen de studenten.

 1. Groeipakket niet langer geschorst na arbeidsongeval

  Groeipak­ket niet langer geschorst na arbeidson­ge­val

  Jobstudenten die een vergoeding krijgen na een arbeidsongeval zullen voortaan hun groeipakket niet langer geschorst zien. Dat schrijft De Zondag. “Niemand kiest ervoor om een arbeidsongeval of beroepsziekte te krijgen, en als het je overkomt, is het niet logisch dat je je Groeipakket verliest, terwijl je het wel zou krijgen als je gewoon had kunnen doorwerken”, zegt Vlaams minister van Welzijn Hilde Crevits (CD&V) in een persbericht.
 2. Vrouw (25) maakt dramatische val in Zenne, zoekactie stopgezet: “Twee brandweermannen hebben nog geprobeerd om haar te grijpen”
  Eppegem

  Vrouw (25) maakt dramati­sche val in Zenne, zoekactie stopgezet: “Twee brandweer­man­nen hebben nog geprobeerd om haar te grijpen”

  Politie en brandweer hebben zondag tot in de vooravond gezocht naar een 25-jarige vrouw die in Zemst in het water terecht was gekomen. Twee brandweermannen hebben nog geprobeerd om het slachtoffer te grijpen, maar dat lukte niet. De sterke stroming sleurde haar mee en ondanks de inzet van een sonarboot en een helikopter werd ze niet meer gevonden. De zoektocht is voorlopig ook stopgezet.