Jan Van Rensbergen, ceo van BAM (Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel).
Volledig scherm
Jan Van Rensbergen, ceo van BAM (Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel). © BELGA

Oosterweel opnieuw op de helling

De constructie die de Vlaamse regering in elkaar heeft gestoken voor de Antwerpse Oosterweelverbinding dreigt als een kaartenhuisje in elkaar te stuiken nu Europa vraagtekens plaatst bij de financiering. Dat bericht De Tijd.

 1. Open Vld schaart zich (deels) achter Ringland

  Open Vld schaart zich (deels) achter Ringland

  In Antwerpen heeft Open Vld een nieuw mobiliteitsplan voor de regio voorgesteld, dat volgens de partij eindelijk een oplossing voor de aanwezige verkeers- en gezondheidsproblemen kan realiseren met een groot draagvlak onder alle betrokkenen. Het plan is een soort compromis tussen het Oosterweel-Noordtracé dat mee werd onderzocht in de voorbije Oosterweelstudies en het Ringlandproject dat de voorbije weken bijval kreeg van verschillende actiegroepen en duizenden Antwerpenaren.
 2. Openbaar onderzoek rond nieuw GRUP Oosterweel officieel van start

  In Antwerpen en Zwijndrecht is vandaag gestart met het openbaar onderzoek rond het nieuwe GRUP (gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan) voor de Oosterweelverbinding. In respectievelijk de districtshuizen en het gemeentehuis van beide plaatsen liggen de plannen voor het door de Vlaamse regering gekozen tracé ter inzage voor en al wie dat wenst mag er schriftelijk bezwaren of adviezen formuleren. In Antwerpen gaat woensdag ook een infotentoonstelling door over het dossier.
 1. En plots staat er een alligator voor het raam: "Straks breekt hij het glas!"
  Play

  En plots staat er een alligator voor het raam: "Straks breekt hij het glas!"

 2. Is de 71-jarige Mary de sterkste oma ter wereld?
  Play

  Is de 71-jarige Mary de sterkste oma ter wereld?