'Corneel Van Oosterweel’, de mascotte van de werken, zal dus nog wat langer aan de slag moeten.
Volledig scherm
'Corneel Van Oosterweel’, de mascotte van de werken, zal dus nog wat langer aan de slag moeten. © BELGA

“Oosterweel niet klaar in 2025, maar in 2030"

De werken aan de Oosterweelverbinding zullen niet afgelopen zijn in 2025, maar pas in 2030. Dat meldt het Rekenhof en bevestigt projectbeheerder Lantis. De ramingen bleken veel te optimistisch en dus zal ook het fileleed langer duren, schrijft ‘De Tijd’.

75 reacties

 • Ronny Ooijen

  1 jaar geleden
  Frank Vekemans, iets waarvan experts voor de goedkeuring al vaststelde dat het niets of nauwelijks iets zou oplossen, zou dan ook niet gebouwd moeten worden. Het ontwerp was pas klaar in 2005. Hoe kunnen de werken dan reeds klaar zijn voor het ontstaan van N(V)-Blabla (2001)? Inderdaad, zich informeren kan geen kwaad.
 • Ronny Ooijen

  1 jaar geleden
  Raar dat de werken complexer zijn dan verwacht. Het ontwerp alleen al kostte ruim 100 miljoen euro! Zeer benieuwd wat deze (eerste) vertraging gaat kosten. Files kosten namelijk ongelofelijk veel geld.
 • Frank Vekemans

  1 jaar geleden
  Ik lees hier dat er velen de schuld leggen bij de NVA, maar deze moeten zich dan eens goed informeren, Normaal had dit al moeten af zijn, zelfs voor het ontstaan van NVA, maar het is Agalev later veranderd in Groen die dit altijd heeft tegengehouden samen met Manu Claeys van Str. Gen.met alle mogelijke spitsvondigheden die zij uit de kast hebben gehaald. Groen zal trouwens in de toekomst nog alle mogelijk moeite doen om dit tegen te houden.
 • Raoul Rouma

  1 jaar geleden
  Jack Hoeven-- Volledig akkoord met U maar waar gaan ze al die elektrische stroom halen? Kan jaren duren voor ze dan hier weer uit zijn. Zonder de Groenen en de socialisten was er al lang een kerncentrale van de nieuwe generatie!
 • Luc Deville

  1 jaar geleden
  Bouwaanvragen pas klaar in 2020. Als men voor 2030 bouwvergunningen werkelijk heeft zal men al tevreden mogen zijn. En dan zwijgen we nog over de klachten tijdens de werken, zelfs tot enkele dagen voor de oplevering, die de werken zullen stilleggen. De einddatum van de werken zal na 2050 liggen
 1. 106-jarige Valdemar slaat 17 jaar jongere vrouw aan de haak in rusthuis
  Play

  106-jarige Valdemar slaat 17 jaar jongere vrouw aan de haak in rusthuis

 2. Hond houdt toeristen voor de gek
  Play

  Hond houdt toeristen voor de gek