In de laatste dagen van de krokusvakantie kreeg Oostende (te) veel dagjesmensen te verwerken.
Volledig scherm
PREMIUM
In de laatste dagen van de krokusvakantie kreeg Oostende (te) veel dagjesmensen te verwerken. © Simon Mouton Photo News

Oostends burgemeester Bart Tommelein vraagt vervroegde (beperkte) heropening: “Horeca dicht in paasvakantie? Dat wordt chaos!”

Tijdens de paasvakantie (5 tot 18 april) dreigt de kust overrompeld te worden door dagjesmensen. “En dat is niet compatibel met een gesloten horeca”, zegt Oostends burgemeester Bart Tommelein (Open Vld). “En gesteld dat alleen aan de kust terrasjes mogelijk zijn en dus niet in het binnenland, dan riskeren we een toevloed die we niet kunnen verwerken.”

176 reacties

 • luc Van der Looy

  1 maand geleden
  Vroeger sloten ze in de zomer om 22.00 uur. En komen ze bidden en smeken om iets te komen nuttigen! Haha, ik breng mijne thermos en mijn pistolets mee van thuis en ik nuttig ze wel op een bank. En ik zal goeiendag zeggen tegen die ober aan de ingang met zijn servet op zijn rechterpols.
 • Julien Tahon

  1 maand geleden
  En als de toeristen eten dat er hier wat open zal zijn zullen ze met nog meer komen
 • rolle DeMuyl

  1 maand geleden
  als de horeca in het binnenland niet open mag waarom zouden ze dan aan zee wel open mogen, zijn ze daar speciaal misschien
 • Patrick De pauw

  1 maand geleden
  Tommelein draait als de wind eerst niet goed dat er teveel volk is in zijn Oostende en nu gaat hij vragen om de horeca te openen daar?en wat met de rest van het land?dat is nu een VLD politieker die twee stenen kan doen vechten!ik hoop dat hij tegenwind krijgt en niets mag open doen de prutser of wie weet zijn nieuwe slimme meter om alles te spijzen
 • ROLAND DAMMAN

  1 maand geleden
  als enkel de kusthoreca open gaat dan zal dit zeker tot chaos leiden. iedereen zal dan wel een terrasje willen doen en naar de kust trekken. dus liefst alle Belgen gelijk voor de wet
 1. Geen Gentse Feesten, wel ‘knaldrangfonds’ van 1 miljoen euro voor volledige zomerprogrammatie: “We maken het zo bruisend mogelijk”
  Gent

  Geen Gentse Feesten, wel ‘knaldrang­fonds’ van 1 miljoen euro voor volledige zomerpro­gram­ma­tie: “We maken het zo bruisend mogelijk”

  Geen Gentse Feesten, maar wel zoveel mogelijk gecontroleerd feesten. Dat is wat de stad Gent wil doen, de komende zomer. Daarom is er alvast 1 miljoen euro gestoken in een ‘knaldrangfonds’, om iedereen die wil de mogelijkheid te geven om kleinere evenementen in openlucht te organiseren volgens de coronamaatregelen. Ook komt er weer camerabewaking in de binnenstad, van 1 mei tot eind oktober.
 1. Kan Eddy Planckaert in één slag nagel in blok hout kloppen?
  Play
  De Omgekeerde Wereld

  Kan Eddy Planckaert in één slag nagel in blok hout kloppen?

 2. Brandbaar snoep op een taart vol vuurwerk? Slécht idee!
  Play

  Brandbaar snoep op een taart vol vuurwerk? Slécht idee!