ANP
Volledig scherm
© ANP

Ook winkelen in buurland vanaf vandaag weer mogelijk

 Niet alleen familiebezoeken over de grens zijn vanaf vandaag weer toegelaten, ook winkelen over de grens mag weer. Dat blijkt uit de recentste publicatie van het Staatsblad. Die versoepeling is genomen uit praktisch oogpunt voor mensen die in de grensstreek wonen, verduidelijkt het kabinet van minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem (CD&V).

63 reacties

 • Stefanie van Dijk

  2 jaar geleden
  'Onze winkels hebben steun nodig' Onze winkels maakten grof misbruik van het feit dat we niet de grens over mochten, daar heb ik geen medelijden mee! Gelukkig mag familiebezoek eindelijk weer, dat vind ik het belangrijkste. En wat dat winkelen betreft, vergeet niet al die Nederlanders die bij ons komen voor benzine, diervoeding en de meubelboulevard
 • patrick feyen

  2 jaar geleden
  Ja sommige kunnen wat sparen in het buitenland maar zoveel zal het echt niet zijn, zet vooral je maskertje op voor je eigen vals vrijheidsgevoel en koop vooral niet in eigen land zodat er nog meer mensen hun werk verliezen. Wat hier niet te koop is, geen probleem maar als je een beetje oplet moet je echt niet naar het buitenland!
 • lars vandenberge

  2 jaar geleden
  Dat winkelen in het buitenland is er waarschijnlijk per vergissing ingekomen. Haalt alle voorwaarden voor gezins reünie onderuit, je hoeft slechts iets te kopen in het buitenland. Ook alle corona maatregelingen in eigen land zijn een maat voor niets als je je er in het buitenland niet aan moet houden. Wat een flater. Straks weer beelden uit Sluis en Maastricht fijn op terras.
 • Fred Debroek

  2 jaar geleden
  Winkelen in Holland maar niet in Frankrijk, lees eens de Franse regels.
 • Toussaint Wal

  2 jaar geleden
  @Andre Schouben: mensen in het centrum wonen 100 km van de grens. Dus tja, ge moogt de grens niet over,...maar niet iedereen is gelijk, laten we dan eens kijken hoe de mensen in zeg maar Limburg niet gelijk worden behandeld qua investering in wegen, economie en openbaar vervoer