Illustratiebeeld
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld © GettyImages

Ook wie te veel verdient kan door achterpoortje 392 euro energiepremie krijgen

Help! Ik verdien (net) te veel om de volledige energiepremie van de overheid te kunnen ontvangen. Geen probleem: zet uw contract(en) voor gas en elektriciteit gewoon op naam van uw kind(eren) en die 392 euro steun is de uwe. Perfect legaal. Wij deden de test, zelfs een 4-jarige kan een energiecontract aangaan.

82 reacties

 • Jean Bracke

  1 maand geleden
  @Willy Vangeel: Onjuiste informatie, het verschil tussen nacht - en dagtarief is miniem geworden maar blijft voorlopig nog toegepast, ook na plaatsing van digitale meter. Verschil zal in de toekomst verdwijnen. dan zal de tarief variëren volgens het piek verbruik op het net.
 • Louis Heyens

  2 maanden geleden
  @ Albert de Lovendeghem : Prachtig uw "Stop met zagen en klagen; leer nadenken, kijk toekomstgericht en durf geld uitgeven dat rendeert. Dat is vooruitgang!" ... Maar wat als je door allerlei omstandigheden net DAT geld (wat juist genoeg is om van te leven) aan medici zoals hospitalen, dokters, etc moet uitgeven. Daar gaat dan uw theorie ... maar gelukkig zijn er toch mensen met een dik pensioen (of hebben ze ooit veel geërfd)
 • Anja Steeman

  2 maanden geleden
  Sommige mensen denken dat iedereen geld heeft voor zonnepanelen en warmte pompen enzo voort
 • Albert de Lovendeghem

  2 maanden geleden
  Ik ben gepensioneerd, heb zonnepanelen, goede eigen geïsoleerde woning, verwarm met gas en heb een vast energiecontract met digitale meter. Heb géén euro tekort en zal ook nooit om een euro steun vragen. Gezond verstand, toekomstvisie en durf om te investeren, meer is er niet nodig om een goed normaal leven te leiden. Stop met zagen en klagen; leer nadenken, kijk toekomstgericht en durf geld uitgeven dat rendeert. Dat is vooruitgang!
 • Walter Vermeylen

  2 maanden geleden
  Kan dat ook voor gepensioneerde, mijn kinderen zijn volwassen, wonen ook op een ander adres. Mag Ik dat afsluiten op mijn kleinkinderen?
 1. IN KAART. Bekijk hier wanneer jouw gemeente afgeschakeld zou worden bij (dreigend) stroomtekort in 2025

  IN KAART. Bekijk hier wanneer jouw gemeente afgescha­keld zou worden bij (dreigend) stroomte­kort in 2025

  In 2025 sluiten (wettelijk gezien) alle kernreactoren in ons land. Daardoor loert een stroomtekort om de hoek, alsook het afschakelplan. Bij een (dreigend) tekort aan elektriciteit kan zo'n afschakelplan immers in werking treden. Dat gebeurt automatisch of manueel. Bij een deel van de eindafnemers wordt de elektriciteitslevering dan tijdelijk stopgezet om zo de vraag drastisch te verminderen en terug te brengen naar het niveau van het aanbod. Ontdek hier wanneer uw gemeente of straat aan de beurt zou zijn.