Archiefbeeld
Volledig scherm
Archiefbeeld © Eddy Vangroenderbeek

Ook voor woonboten raken de wachtlijsten vol

In Vlaanderen staan er 88 gezinnen op een wachtlijst voor een ligplaats voor een woonboot. Dat blijkt uit cijfers die CD&V-parlementslid Stijn De Roo heeft opgevraagd bij minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld). 

4 reacties

 • Alain Heyrman

  2 weken geleden
  Waarom wachten op of betalen voor een ligplaats? Leg hem gewoon op de Schelde aan een paar stevige boeien dat kost niets en er is plaats genoeg! Buiten de vaargeul natuurlijk.
 • Robert De. Veirman

  2 weken geleden
  Er zouden ook duizenden standplaatsen moeten bijkomen voor mobilhomes. De vraag is enorm. De eigenaars betalen inschrijvingstaks, jaarlijkse autowegenbelasting en er zijn zeer weinig plaatsen voorzien. Het zijn niet allemaal zigeuners. Veel eigenaars hebben de keuze gemaakt om te wonen in hun camper. Er zou een centraal digitaal punt moeten zijn waar deze mensen zich kunnen laten inschrijven om wettelijk in orde te zijn.
 • Yves De Groote

  2 weken geleden
  Misschien wat plaats ruimen door al die ongebruikte wrakken uit het water te (laten) halen op kosten van de eigenaar. Hier en daar een jachthaven in het binnenland zou ook fijn zijn.
 • Theo Van Hoof

  2 weken geleden
  Mag er nog plaats blijven voor de beroepsvaart? Moet er aan elke vraag voldoening gegeven worden? Zorg eerst voor een plaats en koop daarna een boot. Verplicht de boten ook vaarwaardig te blijven. Inclusief vaarvergunning voor de eigenaar.
 1. HET DEBAT. Moet de zomervakantie in het onderwijs ingekort worden?
  41

  HET DEBAT. Moet de zomervakan­tie in het onderwijs ingekort worden?

  De coronacrisis heeft voor heel wat leerachterstand gezorgd bij een aantal leerlingen. Pedagoog Dirk Van Damme van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) pleit daarom voor een inkorting van de zomervakantie. “De zomervakantie inkorten met twee weken zou een stap vooruit zijn”, aldus Van Damme. Wat denk jij? Moet de zomervakantie in het onderwijs ingekort worden? Vanavond bundelen we de boeiendste reacties in een nieuw stuk. Lees hieronder alvast wat onze experts ervan vinden.
 2. MR opnieuw op ramkoers met Frank Vandenbroucke: “Hij moet stoppen met het vertrouwen en moreel van de Belgen te ondermijnen”
  131

  MR opnieuw op ramkoers met Frank Vandenbrou­c­ke: “Hij moet stoppen met het vertrouwen en moreel van de Belgen te ondermij­nen”

  Het zit er weer bovenarms op tussen de MR van Georges-Louis Bouchez en minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit), nochtans coalitiepartners in dezelfde federale regering. “De minister van Volksgezondheid moet stoppen met het vertrouwen en moreel van de Belgen te ondermijnen”, vindt Bouchez. “De terrassen gaan op 8 mei open.” Vandenbroucke had gisteren nog eens benadrukt dat dat enkel kan onder twee voorwaarden.
 1. Magische girlpower, hoopgevende natuurbeelden of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Magische girlpower, hoopgeven­de natuurbeel­den of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste films, series en docu’s voor het weekend. Deze week op het menu: een hoopgevende natuurdocumentaire over het lockdowneffect op Apple TV+, een magisch Brits kostuumdrama op Streamz en een doodeerlijk portret van Lars Bos, beter gekend als popartiest Snelle, op Netflix.
 2. Vaccinatietempo deze en volgende week in tijdelijke dip: slechts iets meer dan 200.000 spuitjes per week
  79

  Vaccinatie­tem­po deze en volgende week in tijdelijke dip: slechts iets meer dan 200.000 spuitjes per week

  Het vaccinatietempo in Vlaanderen en de andere regio’s gaat deze en volgende week iets lager, na de "paasversnelling" van de voorbije weken. Tegelijk zou over enkele dagen wel al zeven op de tien 65-plussers ingeënt moeten zijn. Het Overlegcomité had onder meer die drempel naar voren geschoven als voorwaarde om het buitenplan te activeren. Daarnaast krijgen ook de eerste mensen onder de 65 met onderliggende aandoeningen een eerste dosis.
 1. Tiener haalt gevaarlijke stunt uit op rijdende bus
  Play

  Tiener haalt gevaarlij­ke stunt uit op rijdende bus

 2. Alerte spoorwegarbeider redt kind van aanstormende trein
  Play

  Alerte spoorwegar­bei­der redt kind van aanstormen­de trein