Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Ook voeding en metaal bij ABVV dienen stakingsaanzegging in voor klimaatactie 15 maart, maar "niet bedoeling om land plat te leggen”

BinnenlandDrie van de zes centrales van de socialistische vakbond ABVV dienen een stakingsaanzegging in voor de klimaatactie op 15 maart. Dat blijkt uit een rondvraag. De grootste centrale - de Algemene Centrale - maakte dat eerder al bekend en nu hebben ABVV Horval (horeca en voeding) en ABVV Metaal zich daarbij aangesloten. “Maar het is niet de bedoeling het land plat te leggen”, klinkt het.

14 reacties

 • Marc Vinck

  3 jaar geleden
  staken is nu éénmaal de core-business van de vakbonden, oplossingen zoeken, ho maar dat niet, is veel te moeilijk.
 • Serge Prat

  3 jaar geleden
  en volgend jaar gaat diezelfde jeugd mee staken om meer loon omdat ze teveel belastingen op allerlei zaken moeten betalen en dat de brandstoffen te duur zijn
 • stefan dewilde

  3 jaar geleden
  dat is een brug te ver,er moet brood op de plank komen,vakbond dient niet om een klimaatmars te houden!!!!
 • Rik Vrachten

  3 jaar geleden
  Ik vind dat het ABBV nu toch wel te ver aan't gaan is ! Wat heeft een vakbond nu te maken met de kimaatbrossers ? Op 15/03 klimaat betoging , en op 20/03 staking van het onderwijs , en een paar weken terug was er de algemene stakingsdag !! Ons land gaat ten onder ivm deze praktijken !! Zien we dit elders in Europa (Frankrijk niet meegerekend) ?
 • Tisomzeep

  3 jaar geleden
  Elk zichzelf respecterend lid stopt ermee
 1. Algemene Centrale ABVV geeft gehoor aan oproep klimaatbeweging en dient stakingsaanzegging in voor 15 maart

  Algemene Centrale ABVV geeft gehoor aan oproep klimaatbe­we­ging en dient stakings­aan­zeg­ging in voor 15 maart

  De Belgische klimaatbeweging onder leiding van Youth for Climate, van onder meer Anuna De Wever en Kyra Gantois, vraagt aan de vakbonden om stakingsaanzeggingen in te dienen voor haar wereldwijde staking voor het klimaat op vrijdag 15 maart. Ze krijgt voor die grote betoging steun van onder meer Students for Climate, Workers for Climate en Teachers for Climate. Dat werd na de mars van Youth for Climate, die voor de zevende keer op rij plaatsvond in Brussel, aangekondigd. De Algemene Centrale (AC), de grootste centrale van het ABVV, heeft alvast een stakingsaanzegging ingediend.