Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © Photo News

Ook Vlaamse leerlingen uit tweede en derde graad middelbaar onderwijs vanaf 10 mei opnieuw voltijds naar school

Leerlingen uit de tweede en derde graad secundair onderwijs kunnen vanaf maandag 10 mei opnieuw voltijds naar school. Dat werd bevestigd aan onze redactie na overleg tussen minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA), de verschillende onderwijspartners en de virologen. Vanaf juni zullen meerdaagse uitstappen in eigen land ook opnieuw mogelijk zijn.

58 reacties

 • Fam Fransen

  2 maanden geleden
  Toch logisch. Onderwijs is veel belangrijker dan wat wel mag: op een terras zitten, hobby's, op de volle bus (doe daar iets aan), in de winkelstraat, op hun vakantiejob en in het park. Maar niet op school...
 • Bjorn Lodewijckx

  2 maanden geleden
  Daar gaat onze zomer weeral voor dit jaar
 • Severine Degreef

  2 maanden geleden
  Ik werk in het buitengewoon onderwijs (OV4) en wij zitten nu in onze tweede week voltijds terug naar school. Leerlingen zijn dit niet meer gewoon en hebben echt wel moeite met de omschakeling. Zelf ben ik blij dat alles weer gewoon op school kan gebeuren. Nog een week of zes flink doorwerken om de leerlingen zo sterk mogelijk af te leveren voor het volgende schooljaar. Ondertussen ontsmetten wij alles, iedereen en zijn moeder. Komt goed.
 • Lieven Gevaert

  2 maanden geleden
  Dat de hogeschool- en universiteitstudenten al 15 maanden schromelijk over het hoofd worden gezien valt sterk te betreuren. Onze dochter studeert aan de UGent (1ste jaar) en mocht geen enkele keer fysiek les volgen dit schooljaar. En dan wordt er gesproken over het bewaken van het mentaal en sociaal welzijn bij jongeren...
 • Patrick Verbelen

  2 maanden geleden
  Ik ga voor alle zekerheid toch maar wat extra wc papier inslaan, al die versoepelingen, terwijl de cijfers rood kleuren. Daar komt narigheid en een zomer lockdown van.
 1. Moeten we stoppen met het gebruik van pannen met PFAS? Toxicoloog Jan Tytgat: “Geen gevaar op blootstelling bij correct gebruik”
  3

  Moeten we stoppen met het gebruik van pannen met PFAS? Toxicoloog Jan Tytgat: “Geen gevaar op blootstel­ling bij correct gebruik”

  Na het PFOS-schandaal in Zwijndrecht heerst er grote ongerustheid. Dergelijke chemische stoffen worden ook verwerkt in allerlei andere gebruiksvoorwerpen. Zo stuurden lezers ons de vraag of pannen met antiaanbaklaag nog wel mogen gebruikt worden, want ook bij de productie van sommige pannen wordt een dergelijke stof aangewend. Toxicoloog Jan Tytgat (KU Leuven) stelt onze lezers gerust: “Wanneer je die pannen correct gebruikt, is er geen risico op blootstelling.”