Sonja Claes (CD&V).
Volledig scherm
Sonja Claes (CD&V). © BELGA

Ook Vlaams parlementslid Sonja Claes (CD&V) stopt met politiek: “Ik ga uittredingsvergoeding opnemen. Ik heb geen schroom om dat te zeggen”

Sonja Claes (CD&V), Vlaams parlementslid en gemeenteraadslid in Heusden-Zolder, stapt na dertig jaar uit de politiek. Dat schrijft Het Belang van Limburg en wordt door Claes (60) aan Belga bevestigd. Ook Claes zal de uittredingsvergoeding van het Vlaams parlement opnemen. In totaal gaat het om 180.000 euro bruto, waar er volgens Claes 90.000 euro netto van overblijft.

102 reacties

 • Sandra Van Heyste

  2 jaar geleden
  Hoezo? Politiek is toch een roeping?
 • Philippe Kneuts

  2 jaar geleden
  Waarom doen ze niet zoals Herman Decro ?
 • jos cop

  2 jaar geleden
  Les een in politiek, hul je in een olifantenhuid.
 • marc de peuter

  2 jaar geleden
  Als we deze vergoeding uitbetalen in ecocheques.iedereen tevreden.
 • LEO JACOBS

  2 jaar geleden
  Ze leven in een ivoren toren, hebben totaal geen voeling met de gewone mens in de straat, die ze elke dag pluimen met belastingen en taksen, om nog maar niet te spreken van enige vorm van fatsoen.
 1. Peumans: "Bereid om discussie over uittredingsvergoedingen te heropenen, maar het is ook geen ‘nine tot five’-job”

  Peumans: "Bereid om discussie over uittre­dings­ver­goe­din­gen te heropenen, maar het is ook geen ‘nine tot fi­ve’-job”

  Vlaams parlementsvoorzitter Jan Peumans is bereid de discussie over de uittredingsvergoedingen voor parlementsleden te heropenen. Dat zegt hij vandaag aan ‘Villa Politica’. Persoonlijk vindt Peumans dat het best "met minder zou kunnen". Maar de N-VA-politicus vindt niet dat de spelregels 'en cours de route' kunnen aangepast worden. Hij wijst er ook op dat een goed parlementslid geen '9 to 5'-job heeft.
 2. Verplaatsingen stijgen weer, Van Gucht doet “warme oproep”: “Beperk je dichte contacten en zet maximaal in op thuiswerk”
  26

  Verplaat­sin­gen stijgen weer, Van Gucht doet “warme oproep”: “Beperk je dichte contacten en zet maximaal in op thuiswerk”

  De besmettingscijfers in Belgie stijgen niet meer zo snel als de voorbije dagen. Maar “we bevinden ons nog altijd in onrustig vaarwater, en het is niet duidelijk wanneer we weer in rustiger vaarwater zullen komen”, aldus viroloog Steven Van Gucht op de persconferentie van Sciensano. Hij riep nogmaals op het aantal contacten te beperken en zoveel als mogelijk thuis te werken.
 3. Mooi gebaar: leerlingen van College Essen dragen doorzichtige mondmaskers voor slechthorende medeleerlinge
  Essen

  Mooi gebaar: leerlingen van College Essen dragen doorzichti­ge mondmas­kers voor slechtho­ren­de medeleer­lin­ge

  Een van de leerlingen van 6A van de lagere school van het College Essen moest in quarantaine door een besmetting van een van de ouders en dat heeft tot gevolg dat alle leerlingen verplicht twee weken een mondmasker moeten dragen. Lastig, want een van de medeleerlingen is hardhorend. Maar gelukkig had de gemeente Essen nog een hele voorraad doorzichtige mondmaskers.
 1. "Oh my God, ik lig met een puber in bed!": 'Uit de Kleren' begint met een sisser
  Play
  Uit de Kleren

  "Oh my God, ik lig met een puber in bed!": 'Uit de Kleren' begint met een sisser

 2. Piepjonge Bart Peeters was voorbestemd voor showbizz: "Ik gooide met vlijmscherpe messen naar mijn broer"
  Play
  Later Als Ik Groot Ben

  Piepjonge Bart Peeters was voorbe­stemd voor showbizz: "Ik gooide met vlijmscher­pe messen naar mijn broer"