Onder meer in de oude brandweerkazerne van Mechelen zijn de PFOS-normen overschreden.
Volledig scherm
Onder meer in de oude brandweerkazerne van Mechelen zijn de PFOS-normen overschreden. © Tim Van der Zeypen

Ook verhoogde PFOS-concentraties teruggevonden in Mechelen, Willebroek en Kleine-Brogel

De Vlaamse regering kreeg vrijdagavond van OVAM, de Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij, te horen dat op drie plaatsen de PFOS-normen overschreden worden. Het gaat over sites in Mechelen, Willebroek en Kleine-Brogel. In Mechelen gaat het om de oude brandweerkazerne in de Dageraadstraat. Daar komen maatregelen, schrijft VRT NWS.

 1. "Een extra verificatie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je kredietkaart gestolen wordt
  Spaargids.be

  "Een extra verifica­tie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je krediet­kaart gestolen wordt

  Een betaalkaart kwijtspelen kan je heel wat stress bezorgen. Zeker als het een kredietkaart is, houd je best je hart vast. Heel wat belangrijke info is immers direct op je kaart te vinden. Daardoor bestaat de mogelijkheid dat een dief je kaart -zelfs zonder pincode- kan gebruiken. Wat zijn nu precies de risico’s en wat moet je absoluut doen wanneer je je kredietkaart verliest? Spaargids.be zocht het voor je uit.
 2. RECONSTRUCTIE. Vier jaar geleden is beslist om niet te communiceren over vervuilende PFOS-affaire: persbericht lag klaar, maar werd niet verzonden
  PREMIUM

  RECONSTRUC­TIE. Vier jaar geleden is beslist om niet te communice­ren over vervuilen­de PFOS-affaire: persbe­richt lag klaar, maar werd niet verzonden

  Vermijd eigen kweek. Dat kregen de bewoners van Zwijndrecht deze week te horen van de Vlaamse regering. Die aanbeveling deed toxicoloog Jan Tytgat al in 2017. De gezondheidsrisico’s door de PFOS-vervuiling zijn al vier jaar bekend bij de politiek. Er is zelfs stevig nagedacht over hoe men de bewoners van Zwijndrecht moest inlichten. Dat blijkt uit mailverkeer tussen de hoofdrolspelers. Maar uiteindelijk bleef het oorverdovend stil. Waar liep het spaak? Een reconstructie.