Supermarkten over het hele land kampen met grote drukte.
Volledig scherm
Supermarkten over het hele land kampen met grote drukte. © kds - rv

Ook vandaag hamsterwoede in de supermarkten, politie moet tussenbeide komen in verschillende filialen

UPDATEHet is sinds deze ochtend een overrompeling in vele voedingswinkels. “Mensen zijn nu echt aan het hamsteren geslagen”, viel te horen bij Delhaize. “Maar dat is echt niet nodig, want er is géén schaarste”, benadrukt Colruyt. En mensen mogen gerust zijn: de winkels zullen ook morgen open zijn. De politie moest tussenbeide komen in supermarkten in Anderlecht en Aalst na ruzies tussen klanten. Door de grote drukte zijn enkele winkels door hun voorraden heen, zij sluiten tijdelijk de deuren en openen pas als de rekken opnieuw zijn aangevuld.

199 reacties

 • bart vansteenkiste

  12 maanden geleden
  dat moest oorloog zijn zijn de eerste die gaan sneuvelen , wat meer disipliene , maar als u niet in leger hebt gezeten hebt u dit niet , wat een bende zwijnen die net achter hun voetsel zoeken zelfs aan het front laten ze hun soldaten niet in de steek en brengen ze voetsel , zware boetes opgeven voor deze die bom volle karren laden is op zijn plaats
 • paola nerozzi

  12 maanden geleden
  Mensen zijn dom al maar goed dat niet iedereen zo denkt ik blijf lekker thuis en volgende week of de week erop ga ik op mijn gemak inkoop doen want hamsteren is voor niks nodig
 • ben Verschuren

  12 maanden geleden
  Teveel mensen die hoesten en snotteren in de winkels, ga volgende week of de week erna wel winkelen als iedereen zijn frigo vol zit.
 • Patrick Kelchtermans

  12 maanden geleden
  Mensen zijn kuddebeesten, we steken eigenlijk vrij primitief in mekaar. Als alles goed gaat, kunnen we ons verschuilen achter een dun laagje beschaving. Maar in noodsituaties neemt het dierlijk instinct het over. Niet iedereen slaagt er even goed in om dan de controle over zichzelf te behouden en even rustig na te denken alvorens in paniek te schieten.
 • Urban Vyaas

  12 maanden geleden
  De mensen geloven niet meer in de overheid die altijd een fase achter de feiten aanloopt. Als die dus nu zegt dat hamsteren voor niets nodig is, denken ze dat de volgende maatregel een rantsoenering van de voedingsproducten zal zijn. Dus gaan ze aan het hamsteren. Wat dan natuurlijk de rantsoenering gaat bespoedigen. Trouwens, de overheid zelf is volop aan het hamsteren.
 1. Sneeuw in de Ardennen verwacht, rukwinden tot 100 km/u op komst

  Sneeuw in de Ardennen verwacht, rukwinden tot 100 km/u op komst

  Het is vandaag eerst zwaarbewolkt met perioden van lichte regen, in de Ardennen sneeuw of smeltende sneeuw. In de loop van de dag komen er opklaringen, maar kunnen er ook enkele buien vallen. De kans op buien is het grootst in de oostelijke helft van het land. In de Ardennen kunnen de buien aanvankelijk nog een winters karakter aannemen. We halen zowat 3 graden in de Hoge Venen tot 9 graden in het westen. De wind waait matig uit het westen tot noordwesten, zegt het KMI.
 2. Mogen rechters tweeten? “Ja, maar er is de plicht tot terughoudendheid”
  21

  Mogen rechters tweeten? “Ja, maar er is de plicht tot terughou­dend­heid”

  Oud-assisenvoorzitter Edwin Van Fraechem (80) heeft zich in het Radio 1-programma Nieuwe Feiten uitgelaten over de vraag of magistraten wel mogen twitteren. Aanleiding is onderzoeksrechter Annemie Serlippens, die belast is met het gerechtelijk onderzoek naar Kamerlid Dries van Langenhove die in de Vlaams Belang-fractie zetelt. Uit een aantal tweets dat ze likete zou blijken dat ze niet onpartijdig is. De verdediging van de voorman van het extreemrechtse Schild & Vrienden wil dat Serlippens gewraakt wordt.
 1. Bekijk hier de strafste momenten uit het Oprah-interview van Harry en Meghan
  Play

  Bekijk hier de strafste momenten uit het Op­rah-interview van Harry en Meghan

 2. Luk Alloo op bezoek bij 'hoarder' Jacques die al 40 jaar tussen bergen elektronica leeft
  Play
  Alloo

  Luk Alloo op bezoek bij 'hoarder' Jacques die al 40 jaar tussen bergen elektroni­ca leeft