Supermarkten over het hele land kampen met grote drukte.
Volledig scherm
Supermarkten over het hele land kampen met grote drukte. © kds - rv

Ook vandaag hamsterwoede in de supermarkten, politie moet tussenbeide komen in verschillende filialen

UPDATEHet is sinds deze ochtend een overrompeling in vele voedingswinkels. “Mensen zijn nu echt aan het hamsteren geslagen”, viel te horen bij Delhaize. “Maar dat is echt niet nodig, want er is géén schaarste”, benadrukt Colruyt. En mensen mogen gerust zijn: de winkels zullen ook morgen open zijn. De politie moest tussenbeide komen in supermarkten in Anderlecht en Aalst na ruzies tussen klanten. Door de grote drukte zijn enkele winkels door hun voorraden heen, zij sluiten tijdelijk de deuren en openen pas als de rekken opnieuw zijn aangevuld.

198 reacties

 • bart vansteenkiste

  2 jaar geleden
  dat moest oorloog zijn zijn de eerste die gaan sneuvelen , wat meer disipliene , maar als u niet in leger hebt gezeten hebt u dit niet , wat een bende zwijnen die net achter hun voetsel zoeken zelfs aan het front laten ze hun soldaten niet in de steek en brengen ze voetsel , zware boetes opgeven voor deze die bom volle karren laden is op zijn plaats
 • paola nerozzi

  2 jaar geleden
  Mensen zijn dom al maar goed dat niet iedereen zo denkt ik blijf lekker thuis en volgende week of de week erop ga ik op mijn gemak inkoop doen want hamsteren is voor niks nodig
 • ben Verschuren

  2 jaar geleden
  Teveel mensen die hoesten en snotteren in de winkels, ga volgende week of de week erna wel winkelen als iedereen zijn frigo vol zit.
 • Nico Herbots

  2 jaar geleden
  Mensen zijn kuddebeesten, we steken eigenlijk vrij primitief in mekaar. Als alles goed gaat, kunnen we ons verschuilen achter een dun laagje beschaving. Maar in noodsituaties neemt het dierlijk instinct het over. Niet iedereen slaagt er even goed in om dan de controle over zichzelf te behouden en even rustig na te denken alvorens in paniek te schieten.
 • Urban Vyaas

  2 jaar geleden
  De mensen geloven niet meer in de overheid die altijd een fase achter de feiten aanloopt. Als die dus nu zegt dat hamsteren voor niets nodig is, denken ze dat de volgende maatregel een rantsoenering van de voedingsproducten zal zijn. Dus gaan ze aan het hamsteren. Wat dan natuurlijk de rantsoenering gaat bespoedigen. Trouwens, de overheid zelf is volop aan het hamsteren.
 1. Minister Frank Vandenbroucke bestelt vaccins tegen apenpokken voor zorgpersoneel

  Minister Frank Vandenbrou­c­ke bestelt vaccins tegen apenpokken voor zorgperso­neel

  België tekent in op de Europese aankoop van vaccins tegen het apenpokkenvirus. De federale regering heeft daarvoor het licht op groen gezet, zo meldt minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke. In totaal gaat het over 1250 vaccins voor de apenpokken. Dit zou voldoende zijn om 625 personen te behandelen. De vaccins zullen in het bijzonder worden ingezet bij zorgverleners. “De nauwe samenwerking met andere Europese lidstaten, maakt dat we snel tot actie over kunnen gaan”, zegt Frank Vandenbroucke.