Het testcentrum op de luchthaven van Zaventem.
Volledig scherm
Het testcentrum op de luchthaven van Zaventem. © Photo News

Ook testcentra en grenscontroles op komst in Antwerpen-Centraal en Luik-Guillemins

Niet alleen op de luchthavens van Zaventem en Charleroi en in het station Brussel-Zuid, maar ook in de stations Antwerpen-Centraal en Luik-Guillemins zijn er de komende dagen testcentra op komst voor reizigers die arriveren uit het buitenland. Dat zegt microbioloog Herman Goossens (UAntwerpen), die de taskforce testing leidt. Niet-residenten moeten in zo'n testcentrum verplicht een test ondergaan als ze geen negatief testresultaat kunnen voorleggen, residenten worden sterk aangeraden zich ter plaatse te laten testen.

33 reacties

 • zina riffia

  3 maanden geleden
  Hou op met geen echte Vlaming en wel een echte Vlaming. We zitten hier allemaal mee. Laten we samen strijden tegen het virus in plaats van mekaar weer op te jagen.
 • branda van den berg

  3 maanden geleden
  Deze regering slaapt,ongelofelijk!!!
 • Baldr VanHoek

  3 maanden geleden
  Buitenland dat land dat zich Europa noemt en waar politici decennia de mond vol over hadden. We leven dus niet meer in Europa. Schaf het Europees Parlement maar snel af dat scheelt al heel veel... kosten.
 • karel daneeels

  3 maanden geleden
  hier is nogmaals duidelijk dat de virologen en regering ter plaatse trappelen zonder goed te weten wat waar en hoe en zoals steeds veel te laat
 • eddy van dorst

  3 maanden geleden
  natuurlijk is dat gratis 90 % is geen eigen volk anders zou het wel betalen zijn
 1. Initiatiefnemers ‘La Boum 2' dreigen met rechtbank bij grote politieontplooiing op 1 mei: “Aanslag op onze mentale gezondheid en openbare orde”
  91

  Initiatief­ne­mers ‘La Boum 2' dreigen met rechtbank bij grote politieont­plooi­ing op 1 mei: “Aanslag op onze mentale gezondheid en openbare orde”

  Meer dan 20.000 mensen hebben intussen op Facebook te kennen gegeven dat ze geïnteresseerd zijn om naar ‘La Boum 2' te trekken, een feest op 1 mei in het Ter Kamerenbos. De initiatiefnemers vroegen minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) om toestemming, maar kwamen van een kale reis thuis. Toch gaan ze ermee door. En als er opnieuw een politiemacht wordt gestuurd zoals bij de eerste ‘La Boum’ op 1 april, dreigen ze ermee naar de rechter stappen.
 1. Kan Eddy Planckaert in één slag nagel in blok hout kloppen?
  Play
  De Omgekeerde Wereld

  Kan Eddy Planckaert in één slag nagel in blok hout kloppen?

 2. Brandbaar snoep op een taart vol vuurwerk? Slécht idee!
  Play

  Brandbaar snoep op een taart vol vuurwerk? Slécht idee!