Ook Marco, het zoontje van Aurora Mateos, kampt met de ziekte van Menkes.
Volledig scherm
PREMIUM
Ook Marco, het zoontje van Aurora Mateos, kampt met de ziekte van Menkes. © RV

Ook Spanje heeft eigen baby William, die lijdt aan dezelfde zeldzame ziekte: “Onze kinderen krijgen meteen de doodstraf”

Niet enkel in België, maar ook in Spanje wordt gerouwd om baby William. Het jongentje uit Brugge, amper veertien maanden oud, overleed donderdag aan de ziekte van Menkes. Aan die uiterst zeldzame aandoening lijdt ook baby Marco (2). Hij krijgt de alternatieve behandeling waar William net aan ontsnapte. “Er heerst nog te veel onwetendheid bij de dokters”, zegt Marco’s mama vanuit Malaga.

  1. ONZE OPINIE. “Gevonden! Een nieuw CD&V-boegbeeld voor Antwerpen!”
    PREMIUM
    7

    ONZE OPINIE. “Gevonden! Een nieuw CD&V-boeg­beeld voor Antwerpen!”

    Zoeken ze bij CD&V nog een boegbeeld voor Antwerpen? Want meer dan Annelies Verlinden voelt deze vrouw zich duidelijk geroepen: Cathy Berx. De Antwerpse gouverneur snijdt tegenwoordig haar christendemocratische collega uit West-Vlaanderen Carl Decaluwé te pas en te onpas de pas af in de drang om ons leven in een betere plooi te leggen. Pizzadozen tellen in tijden van pandemie, de toegang tot recreatiedomeinen beperken in tijden van vandalisme of het hervormen van de waterfactuur in tijden van droogte? Cathy Berx is your woman!