Assia Mukasheva zorgt voor Oekraïense vluchtelingen, hier met een papa en zijn driejarige dochtertje Milana.
Volledig scherm
PREMIUM
Assia Mukasheva zorgt voor Oekraïense vluchtelingen, hier met een papa en zijn driejarige dochtertje Milana. © Photonews

Ook Russische Belgen zetten zich in voor Oekraïense vluchtelingen: “Dit is Poetins oorlog, niet de onze”

Veel mensen spannen zich in om Oekraïense vluchtelingen welkom te heten. Ook tal van Russische Belgen tonen een warm hart. Met hun initiatieven bieden zij een tegengewicht in dit conflict. Want één ding staat voor hen buiten kijf: “Poetins oorlog is niet de onze.”

17 reacties

 • grootaert rené

  1 jaar geleden
  Het is inderdaad Poetin en zijn dictatoriaal regime en niet de russische bevolking die de "slacht invasie" tegen Oekraine voert!Maar hoe kunnen de europese landen die geen oorlog willen die massamoordenaar uitschakelen?
 • Johan Blondeel

  1 jaar geleden
  Wordt tijd dat de Russische bevolking massaal op straat komt, want het Russische regime doet aan massa moorden en infrastructuur vernieling in een buurland. Hoe kan men Rusland nu nog in vertrouwing nemen en samen werken.
 • Rudi Sciot

  1 jaar geleden
  @ Germain Poetin is niet alle Russen. Die mensen hebben niet om een oorlog gevraagd. Ze zijn even goed slachtoffer dan die gek.
 • Herman Daneels

  1 jaar geleden
  Mijn vrouw is Oekraïense, doch haar grootvader langs vader zijde is van St Peterburg, haar grootmoeder langs moederzijde Belgorod, tot 23 febr gaf mijn vrouw iedere foto van Poetin een like, ze geloofde niet dat hij Oekraïne zou aanvallen. Op 24 februari keerde ze zich volledig tegen Putin. Samen helpen we nu ook waar we kunnen en vangen Fam en vrienden van Charkov op.
 • Germain De Block

  1 jaar geleden
  Normaal alke russen buiten europa zetten,alle bezittingen verdelen onder slachtoffers oekraine.moeten ginder mazr gaan zagen tegen poetin.