De 3M-fabriek in Zwijndrecht.
Volledig scherm
De 3M-fabriek in Zwijndrecht. © Photo News

Ook PFAS-bloedonderzoek voor deel inwoners Antwerpse rechteroever

Ook inwoners van Antwerpen die op rechteroever wonen en binnen de perimeter van 5 kilometer rond 3M vallen, zullen hun bloed kunnen laten analyseren op PFAS. Dat heeft Vlaams minister van Volksgezondheid Hilde Crevits (CD&V) beslist. Daarnaast wordt ook het onderzoeksopzet van het humaan biomonitoringprogramma bij een 300-tal jongeren nog uitgebreid.

  1. 3M kan saneringskosten deels verhalen op belastingbetaler en “deal zal Vlaanderen honderden miljoenen kosten aan waterzuivering”

    3M kan sanerings­kos­ten deels verhalen op belasting­be­ta­ler en “deal zal Vlaanderen honderden miljoenen kosten aan waterzuive­ring”

    De saneringskosten van 250 miljoen euro en de schadevergoeding van 100 miljoen euro die 3M aan de overheid betaalt voor de PFOS-vervuiling in Zwijndrecht, kan het bedrijf in mindering brengen van zijn belastbare winst. Dat schrijft ‘De Standaard’ vandaag. Advocate Isabelle Larmuseau, gespecialiseerd in milieurecht, wijst er bovendien op dat de overeenkomst Vlaanderen honderden miljoenen zal kosten aan waterzuivering