Thomas (26) en Noor (20) kregen allebei al een boostervaccin.
Volledig scherm
PREMIUM
Thomas (26) en Noor (20) kregen allebei al een boostervaccin. © De Scheirder/RV

Ook Noor (20) en Thomas (26) kregen al een boostervaccin: “Na twee prikken toch nog met corona besmet”

De tweede fase van de vaccinatiecampagne draait op volle toeren. 300.000 Belgen hebben al een afspraak voor hun derde prik. Zopas is beslist dat de bewoners van woonzorgcentra ook snel hun boostervaccin krijgen. Zaterdag wordt bepaald of ook de thuiswonende 85-plussers nog mogen aanschuiven voor de vaccinatiecentra hun deuren sluiten. Intussen worden risicopatiënten al volop opnieuw geprikt, zoals Patrick die terugkrabbelde na zware corona maar nu vecht tegen kanker. En verrassend genoeg passeerden in deze nieuwe vaccinatieronde ook al zeer jonge mensen zoals Noor (20) en  Thomas (26). “Zelfs na die derde inenting zet ik nog steeds een mondmasker op om naar de les te gaan”. 

25 reacties

 • Ine Verbeeck

  1 jaar geleden
  Willy Staes, dat klopt, maar die vaccins waren goedgekeurd. Op de goedkeuring van dit vaccin is het wachten tot 2023... de langetermijneffecten zijn nog niet gekend dus.
 • Karine Roeland

  1 jaar geleden
  Je wel of niet laten vaccineren? Wie zich niet laat vaccineren, is goed voor hem/haar, maar moet dan bij eventuele ziekenhuisopname de kosten volledig zelf betalen. Iedereen mag keuzes maken, maar moet dan de gevolgen dragen.
 • willy staes

  1 jaar geleden
  ik begrijp die mensen niet dat ze zo tegen een vaccin kunnen zijn, laten ze dan ook hun kinderen niet vaccineren ? ik ben nog gevaccineerd tegen de pokken destijds , nooit last gehad , in het leger tegen allerhande tropische ziekten , daar had je gewoon geen keuzen je werd gevaccineerd of de cel in ,niemand heeft ooit tegen gepreuteld .
 • Emi Hergersberg

  1 jaar geleden
  dat is dan goed voor hen hé ? als ze willen mogen ze zelfs de mijne krijgen. Ieder heeft recht op een eigen mening en een eigen verantwoordelijkheid.
 • patrick feyen

  1 jaar geleden
  Stop dit circus hoeveel prikken gaan ze nog geven?
 1. In het hoofd van een mama en oma wier (klein)dochter één nacht lang spoorloos was: “Het voelde alsof we Alizée tijdens haar verdwijning al aan het begraven waren”
  PREMIUM

  In het hoofd van een mama en oma wier (klein)dochter één nacht lang spoorloos was: “Het voelde alsof we Alizée tijdens haar verdwij­ning al aan het begraven waren”

  Hoe angstaanjagend moet het niet zijn voor de ouders van de 25-jarige jonge vrouw uit Eppegem die nu al een week is vermist? En van wie tot nog toe enkel de fiets is gevonden? “Wij doorstonden die beproeving één nacht en de emotionele shock was al zo groot dat het voelde alsof wij ons meisje tijdens haar verdwijning begroeven”, getuigen de mama en oma van de Waalse Alizée die in 2006 - ze was toen net geen drie - spoorloos verdween en goddank levend teruggevonden werd. “Die ene nacht scheen ons langer dan een eeuwigheid toe.”
 2. PORTRET. Steenrijke vastgoedfamilie schenkt Oostende eerste hotel in 25 jaar, al werd vader-stichter recent buiten gebonjourd door zonen: wie is de familie Degroote?
  PREMIUM

  PORTRET. Steenrijke vastgoedfa­mi­lie schenkt Oostende eerste hotel in 25 jaar, al werd va­der-stich­ter recent buiten gebonjourd door zonen: wie is de familie Degroote?

  Voor het eerst in 25 jaar (!) krijgt Oostende er een nieuw hotel bij, maar het verhaal van de aannemer erachter - vastgoedfamilie Degroote - is nóg opvallender. Omdat de drie zonen Degroote vonden dat hun vader-oprichter Xavier te traag wilde gaan, werd hij uit zijn eigen bedrijf gezet. Vandaag zijn ze concurrenten en bieden ze zelfs tegen mekaar op. Portret van een bouwfamilie met een hoog Dallas-gehalte.
 1. Met deze onklopbare machine haal je de beste keukenhulp in huis
  HLN Shop

  Met deze onklopbare machine haal je de beste keukenhulp in huis

  Heb je een groot hart voor koken, is de kans reëel dat je keuken al snel te klein wordt. Om je volledig te kunnen uitleven achter je potten en pannen, verwelkom je immers graag een gamma hulpmiddelen, zoals een blender, mixer, fruitpers… Wil je geen hele keukenwand opofferen aan deze machines, kan je gelukkig een heleboel functies verenigen in één toestel: de keukenrobot. HLN Shop bekijkt deze onmisbare sidekick voor (hobby)chefs van dichterbij.