Thomas (26) en Noor (20) kregen allebei al een boostervaccin.
Volledig scherm
PREMIUM
Thomas (26) en Noor (20) kregen allebei al een boostervaccin. © De Scheirder/RV

Ook Noor (20) en Thomas (26) kregen al een boostervaccin: “Na twee prikken toch nog met corona besmet”

De tweede fase van de vaccinatiecampagne draait op volle toeren. 300.000 Belgen hebben al een afspraak voor hun derde prik. Zopas is beslist dat de bewoners van woonzorgcentra ook snel hun boostervaccin krijgen. Zaterdag wordt bepaald of ook de thuiswonende 85-plussers nog mogen aanschuiven voor de vaccinatiecentra hun deuren sluiten. Intussen worden risicopatiënten al volop opnieuw geprikt, zoals Patrick die terugkrabbelde na zware corona maar nu vecht tegen kanker. En verrassend genoeg passeerden in deze nieuwe vaccinatieronde ook al zeer jonge mensen zoals Noor (20) en  Thomas (26). “Zelfs na die derde inenting zet ik nog steeds een mondmasker op om naar de les te gaan”. 

25 reacties

 • Ine Verbeeck

  4 weken geleden
  Willy Staes, dat klopt, maar die vaccins waren goedgekeurd. Op de goedkeuring van dit vaccin is het wachten tot 2023... de langetermijneffecten zijn nog niet gekend dus.
 • Karine Roeland

  4 weken geleden
  Je wel of niet laten vaccineren? Wie zich niet laat vaccineren, is goed voor hem/haar, maar moet dan bij eventuele ziekenhuisopname de kosten volledig zelf betalen. Iedereen mag keuzes maken, maar moet dan de gevolgen dragen.
 • willy staes

  1 maand geleden
  ik begrijp die mensen niet dat ze zo tegen een vaccin kunnen zijn, laten ze dan ook hun kinderen niet vaccineren ? ik ben nog gevaccineerd tegen de pokken destijds , nooit last gehad , in het leger tegen allerhande tropische ziekten , daar had je gewoon geen keuzen je werd gevaccineerd of de cel in ,niemand heeft ooit tegen gepreuteld .
 • Emi Hergersberg

  1 maand geleden
  dat is dan goed voor hen hé ? als ze willen mogen ze zelfs de mijne krijgen. Ieder heeft recht op een eigen mening en een eigen verantwoordelijkheid.
 • patrick feyen

  1 maand geleden
  Stop dit circus hoeveel prikken gaan ze nog geven?
 1. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?
 2. Open Vld en MR op 175ste verjaardag: "In 2024 willen we de grootste familie zijn"

  Open Vld en MR op 175ste verjaardag: "In 2024 willen we de grootste familie zijn"

  175 jaar geleden werd de liberale partij in ons land gesticht en dat vieren Open Vld en MR samen in Paleis 12 op de Brusselse Heizel. Bijna 4.500 mensen wonen de show bij. Er wordt niet zozeer teruggeblikt, maar vooral vooruitgekeken, ook naar de volgende verkiezingen. "De ambitie moet zijn om te groeien en in 2024 groter te zijn dan de socialistische familie", klinkt het bij Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert.
 1. Vlaamse steden en gemeenten vangen meer zwerfkatten: meer dan 15.000 in 2020

  Vlaamse steden en gemeenten vangen meer zwerfkat­ten: meer dan 15.000 in 2020

  De Vlaamse steden en gemeenten vingen in 2020 meer dan 15.000 zwerfkatten. Dat is 4 procent meer dan het jaar voordien, zo blijkt zondag uit cijfers die Vlaams parlementslid Brecht Warnez (CD&V) heeft opgevraagd bij minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA). De minister zou overwegen om de lokale besturen nu ook gratis kattenvoeding te geven. "Het zijn echter de asielcentra, verenigingen en andere vrijwilligers die het lokaal beleid echt rechthouden. Zij verdienen alle steun", zegt Warnez.
 2. Jambon droomt van Vlaams paviljoen op wereldtentoonstelling

  Jambon droomt van Vlaams paviljoen op wereldten­toon­stel­ling

  Vlaams minister-president Jan Jambon heeft zondag, bij de start van de Vlaamse week op de Expo in Dubai, een bezoek gebracht aan het Belgische paviljoen. Het gebouw is een bijzonder staaltje van architectuur, dat door het weekblad Time Out wordt geprezen als "één van de coolste gebouwen" van de Expo. Op de gevel staan de drie regio's Vlaanderen, Wallonië en Brussel vermeld, die bevoegd zijn voor buitenlandse handel, maar de bezoekende toeristen blijken toch vooral geïnteresseerd in de typisch "Belgische" producten als chocolade, wafels en frieten.