Volledig scherm
© ANP

Ook na vaccinatie zullen mensen nog in quarantaine moeten: “Nog niet zeker of vaccin gaat beschermen tegen besmetting”

Kunnen gevaccineerde mensen het virus toch overbrengen en zullen ze een quarantaine moeten respecteren nadat ze een vaccindosis hebben ontvangen? Die vraag kwam er tijdens de persconferentie over het coronavirus. Viroloog Steven Van Gucht zei dat het nog niet zeker is of het vaccin ons gaat beschermen tegen besmetting.

43 reacties

 • Pé Gevers

  2 maanden geleden
  In onze jeugdjaren zijn wij tegen verschillende ziekten gevaccineerd, waardoor we deze ziekten niet meer opdoen. Dat wil niet zeggen dat we nooit besmet geraken door deze ziekten, maar deze besmetting heeft geen gevolgen meer voor ons. Deze ziekten, waarvoor we in onze kindertijd gevaccineerd werden, bestaan nog altijd ergens op de wereld en kunne nog altijd mensen besmetten. Maar wie gevaccineerd is krijgt deze ziekten niet, en dat is toch de bedoeling.
 • Baldr VanHoek

  2 maanden geleden
  Misschien toch eerst die PCR test even op punt stellen heren proffen en politici want het slaat totaal op niets dat mensen vals positief blijven testen in zo massale omvang.
 • Bolleke Keuninck

  2 maanden geleden
  Als men tussen de lijntjes leest zal 2021 nog geen corona vrij jaar zijn voor iedereen . 
 • Bart De Graeve

  2 maanden geleden
  Er zijn hier weer velen die geen idee hebben maar wel een mening geven. 50% effectiviteit is een eis van de Amerikaanse FDA, in de praktijk ligt de bescherming door de vaccins veel hoger. Als je nog niet besmet geweest bent en dus niet weet hoe je lichaam reageert, ben je wel héél dom om te stellen dat je die 'experimentele troep' niet wilt. Het is echt wel goed getest hoor, het gaat gewoon sneller omdat men de productie opstart vóór de goedkeuring, wat dus een financieel risico inhoudt. 
 • Marc Spandel

  2 maanden geleden
  Ik verwacht binnenkort een ferm beursverlies voor de 'aandeelhouders' van de farmabedrijven. De mensen worden stilaan slimmer hoor.
 1. Na noodkreet zoon Joachim Coens: mogen we onze jongeren nog vragen om te blijven volhouden?

  Na noodkreet zoon Joachim Coens: mogen we onze jongeren nog vragen om te blijven volhouden?

  “Ik weet oprecht niet hoelang ik dit nog volhoud.” De noodkreet van Felix Coens, zoon van CD&V-voorzitter Joachim Coens, laat niemand onberoerd. Op Twitter schrijft de student over hoe hard hij mentaal afziet van de coronamaatregelen. Dan rijst de vraag: kunnen onze jongeren een eventuele derde golf nog aan? Mogen we hen blijven vragen om te ‘blijven volhouden’? We vroegen het aan motivatiepsycholoog Maarten Vansteenkiste van de Universiteit Gent.
 1. David krijgt de schrik van zijn leven: zes leeuwen liggen op het terras van zijn vaders woning
  Play

  David krijgt de schrik van zijn leven: zes leeuwen liggen op het terras van zijn vaders woning

 2. Racistische man vernielt buurtwinkel van Afghaanse migrant: "Al-Qaeda, Osama!"
  Play

  Racisti­sche man vernielt buurtwin­kel van Afghaanse migrant: "Al-Qae­da, Osama!"