Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © BELGA

Ook morgen blijven heel wat Lidl-filialen dicht: "Algemene sluiting is voorbarig"

De vakbonden roepen op tot een algemene staking bij discounter Lidl morgen, zaterdag. Dat als gevolg alle winkels dicht zouden blijven, is volgens de keten “voorbarig”. De directie noemt dat bericht echter “voorbarig”. 

 1. Vandaag coördinatievergadering tussen Belgische en Nederlandse speurders over onderzoek rond Dean
  UPDATE

  Vandaag coördina­tie­ver­ga­de­ring tussen Belgische en Nederland­se speurders over onderzoek rond Dean

  De Belgische en Nederlandse speurders houden woensdag een coördinatievergadering om het onderzoek rond de ontvoering en de dood van de vierjarige Dean Verberckmoes af te stemmen, maar het is nog te vroeg om te beslissen waar de 34-jarige Dave De Kock zal berecht worden. Daarvoor moet er eerst duidelijkheid zijn over waar het slachtoffer omgekomen is, zo werd vernomen bij het Belgische gerecht.
 2. RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesverhaal dat u dit jaar op tv zal zien”
  TV

  RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesver­haal dat u dit jaar op tv zal zien”

  Wanneer een serie uit de koker van Tim Van Aelst komt, zijn onze verwachtingen hooggespannen. Met ‘Studio Tarara’ heeft de Shelter-topman namelijk één van de beste Vlaamse reeksen van het voorbije decennium op z'n naam staan. Z’n nieuwste worp, momenteel te zien op Streamz, draait rond de niet voor de hand liggende romance tussen de erg linkse Billie en de vrij rechtse Benjamin. De liefde is groot, maar de tegenstellingen nog groter. Kan Van Aelst met die interessante premisse ook een originele serie uit z’n hoed toveren? Bram De Brabander zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
 1. Opnieuw verschillende Lidl-winkels gesloten door staking, vakbondsacties gaan tot en met zaterdag verder

  Opnieuw verschil­len­de Lidl-win­kels gesloten door staking, vakbondsac­ties gaan tot en met zaterdag verder

  Bij supermarktketen Lidl blijven ook vandaag verscheidene winkels gesloten door een staking tegen de aanhoudende hoge werkdruk. In Vlaanderen zijn er al zeker in Limburg en Oost-Vlaanderen winkels die de deuren niet geopend hebben, klinkt het bij de socialistische vakbond. Volgens de liberale vakbond zijn tal van winkels gesloten, de situatie zou te vergelijken zijn met gisteren. Toen bleven in heel het land meer dan 100 winkels dicht.
 2. Sociaal woonbeleid: CD&V zet hakken in het zand tegen “ballonnetjes” van Diependaele en Somers

  Sociaal woonbeleid: CD&V zet hakken in het zand tegen “ballonne­tjes” van Diependae­le en Somers

  Regeringspartij CD&V verzet zich tegen de voorstellen die ministers Matthias Diependaele (N-VA) en Bart Somers (Open Vld) de voorbije week hebben gedaan over het sociaal woonbeleid. “Het regeerakkoord en de gemaakte afspraken moeten gerespecteerd worden”, zei viceminister-president Hilde Crevits tijdens het actualiteitsdebat in het Vlaams Parlement. Ook CD&V-parlementslid Vera Jans was bijzonder scherp voor de “ballonnetjes” van Diependaele en Somers.