Ook ministers van Onderwijs moeten verantwoordelijkheid nemen, waarschuwt Vandenbroucke

De ministers van Onderwijs zullen moeten nadenken over extra maatregelen om de circulatie van het coronavirus te beperken als ze de scholen open willen houden. Dat heeft minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) gezegd na afloop van het Overlegcomité. "We gaan niet dicteren wat de ministers van Onderwijs moeten doen, maar we rekenen wel op hun verantwoordelijkheidszin.”

37 reacties

 • rita vdbergh

  1 jaar geleden
  Misschien ook eens de feestende en reizende zestigplussers dezelfde vrijheden afnemen als kinderen. Ik vind het onverantwoord dat de scholen moeten sluiten of kinderen een masker moeten dragen omdat de volwassen hun verantwoordelijkheid niet nemen tegenover de kinderen. Maar populisme daar kan je stemmen mee verdienen, gezond verstand is ver zoek in de samenleving, een masker zal enkel de pandemie wat vertragen want de kinderen kunnen geen antistoffen opbouwen ook niet voor andere infecties.
 • Andy Staelens

  1 jaar geleden
  Goed zo, wrijf het die Weyts maar eens goed in.
 • DIRK VAN DESSEL

  1 jaar geleden
  Waar bemoeit die man zich mee ? "Onderwijs" is toch geen federale materie !
 • Wilfried Dylst

  1 jaar geleden
  Waar blijven CO2 meters in de scholen ? De scholen zijn de drijfveer van het virus dus pak het daar dan ook aan inplaats van de scholen kost wat kost open te houden, !
 • Eric Corten

  1 jaar geleden
  Juist de scholen zijn de motor van de pandemie en juist daar doen de verantwoordelijken alsof hun neus bloed, ocharme als de kinderen een mondmasker moeten dragen, maar dat hun ouders besmet en ziek worden, ook al zijn ze gevaccineerd, dat lijkt die ministers niet uit te maken.
 1. Kan ‘omgekeerd woonkrediet’ helpen om rusthuisfactuur te blijven betalen? “Huiseigenaars met inkomen onder 2.000 euro kunnen zo uit armoedecijfers verdwijnen”
  PREMIUM

  Kan ‘omgekeerd woonkre­diet’ helpen om rusthuis­fac­tuur te blijven betalen? “Huiseige­naars met inkomen onder 2.000 euro kunnen zo uit armoedecij­fers verdwijnen”

  Is het ‘omgekeerd woonkrediet’ dé oplossing voor wie zich verslikt in de hoge facturen voor een kamer in een woonzorgcentrum? “Het is alleszins een verkeerd idee dat je pensioen de kosten volledig moet dekken”, zegt Johan Staes, CEO van het Vlaams Zorgnetwerk, die het systeem opnieuw op tafel legt. Wat is zo’n omgekeerd woonkrediet? Hoe kan het mijn pensioen verhogen? En welke voorwaarden zijn eraan verbonden?
 2. De kans op overstromingen voor je nieuwe woning correct inschatten? Deze nieuwe G- en P-scores helpen je op weg
  Livios

  De kans op overstro­min­gen voor je nieuwe woning correct inschatten? Deze nieuwe G- en P-scores helpen je op weg

  Wie vastgoed verkoopt of verhuurt, is verplicht om preciezere informatie te verstrekken over de overstromingsgevoeligheid van de woning. Die informatieplicht is er al tien jaar, maar werd in januari verstrengd. Het overstromingsrisico wordt voortaan opgesplitst in een G-score voor het gebouw en een P-score voor het perceel. Bouwsite Livios zocht uit wat er precies veranderd is.
 1. “Ik heb wapens voor het lichaam van Ali”: mannen die restaurant van drugsconcurrent onder vuur nemen krijgen 7 jaar cel
  PREMIUM
  Deurne/Antwerpen

  “Ik heb wapens voor het lichaam van Ali”: mannen die restaurant van drugscon­cur­rent onder vuur nemen krijgen 7 jaar cel

  Tien verdachten van de aanslag op The Pasta House in Deurne zijn deze ochtend veroordeeld tot gevangenisstraffen van drie tot zeven jaar. Die horecazaak op de Turnhoutsebaan werd in augustus 2020 onder vuur genomen. Het restaurant was eigendom van Ali O., een concurrent in het Antwerpse drugsmilieu. De kopstukken Bilal B., Mohamed N. en Nederlander Isaac B. kregen de zwaarste straffen van zeven en zes jaar. Een reconstructie.