Ook ministers van Onderwijs moeten verantwoordelijkheid nemen, waarschuwt Vandenbroucke

De ministers van Onderwijs zullen moeten nadenken over extra maatregelen om de circulatie van het coronavirus te beperken als ze de scholen open willen houden. Dat heeft minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) gezegd na afloop van het Overlegcomité. "We gaan niet dicteren wat de ministers van Onderwijs moeten doen, maar we rekenen wel op hun verantwoordelijkheidszin.”

37 reacties

 • rita vdbergh

  1 maand geleden
  Misschien ook eens de feestende en reizende zestigplussers dezelfde vrijheden afnemen als kinderen. Ik vind het onverantwoord dat de scholen moeten sluiten of kinderen een masker moeten dragen omdat de volwassen hun verantwoordelijkheid niet nemen tegenover de kinderen. Maar populisme daar kan je stemmen mee verdienen, gezond verstand is ver zoek in de samenleving, een masker zal enkel de pandemie wat vertragen want de kinderen kunnen geen antistoffen opbouwen ook niet voor andere infecties.
 • Andy Staelens

  1 maand geleden
  Goed zo, wrijf het die Weyts maar eens goed in.
 • DIRK VAN DESSEL

  1 maand geleden
  Waar bemoeit die man zich mee ? "Onderwijs" is toch geen federale materie !
 • Wilfried Dylst

  1 maand geleden
  Waar blijven CO2 meters in de scholen ? De scholen zijn de drijfveer van het virus dus pak het daar dan ook aan inplaats van de scholen kost wat kost open te houden, !
 • Eric Corten

  1 maand geleden
  Juist de scholen zijn de motor van de pandemie en juist daar doen de verantwoordelijken alsof hun neus bloed, ocharme als de kinderen een mondmasker moeten dragen, maar dat hun ouders besmet en ziek worden, ook al zijn ze gevaccineerd, dat lijkt die ministers niet uit te maken.
 1. LIVE. Tijdelijke werkloosheid mogelijk voor ouders in week verlengde kerstvakantie - 9 bevestigde gevallen van omikron in ons land

  LIVE. Tijdelijke werkloos­heid mogelijk voor ouders in week verlengde kerstvakan­tie - 9 bevestigde gevallen van omikron in ons land

  Het Overlegcomité heeft gekozen om de komende weken maatregelen te nemen in het onderwijs en de vrije tijd. Voor winkels en horeca blijven de huidige regels gelden. Wereldwijd maakt men zich zorgen om de omikronvariant, die voor het eerst werd vastgesteld in Zuid-Afrika en ook al vier keer in ons land werd aangetroffen. Deze nieuwe variant is mogelijk besmettelijker dan de deltavariant. Toch is er hoop: een studie stelt dat vaccins wellicht ook beschermen tegen omikron. Ondertussen kleurt bijna heel Europa rood of donkerrood op de coronakaart. De laatste ontwikkelingen lees je hier in ons liveblog.
 2. Memorabele bankroven en spectaculaire diefstallen: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streamingland
  Streamz

  Memorabele bankroven en spectacu­lai­re diefstal­len: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streaming­land

  Streamz blaast het heistgenre nieuw leven in met de grootste bankroof aller tijden in ‘De kraak’, een nieuwe misdaadserie van eigen kweek. Wij doen alvast onze duit in het zakje en bundelen de meest memorabele overvallen, diefstallen en roven uit de filmgeschiedenis voor je samen in onze Kijkgids. In de aanbieding: vier weduwes onder druk in ‘Widows’ (YouTube/Apple TV) en de perfecte bankoverval (‘Inside Man’), een hattrick in Las Vegas (‘Ocean’s Eleven’) en buitenbeentje ‘Inception’ op Netflix.