Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Beeld ter illustratie. © iStock

“Ook mijn dochter werd slachtoffer van groepsverkrachting. Meer dan twee jaar later lopen de daders nog altijd vrij rond”

“Ook mijn 17-jarige dochter werd het slachtoffer van een groepsverkrachting.” Daarmee begint een boze vader zijn open brief aan minister van Justitie Vincent Van Quickenborne. “Meer dan twee jaar na de feiten lopen de mannen die mijn dochter misbruikten, en daar ook foto’s van maakten en verspreidden, nog altijd vrij rond.” Het parket benadrukt dat het onderzoek momenteel nog altijd loopt, minister Van Quickenborne noemt de bestrijding van seksueel geweld “een absolute prioriteit”.

 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  2

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.
 2. “Klopt niets van”: UZ Gent weerlegt trol over losgekomen placenta’s bij gevaccineerde zwangere vrouwen

  “Klopt niets van”: UZ Gent weerlegt trol over losgekomen placenta’s bij gevacci­neer­de zwangere vrouwen

  UZ Gent zit erg verveeld met een trol die gisteren via Twitter bewust valse informatie de wereld heeft ingestuurd. Het bericht, dat vandaag nog altijd snel rondgaat, vermeldt vijf vermeende gevallen van losgekomen placenta’s bij vroegtijdige bevallingen in één week tijd in het UZ Gent. De zwangere vrouwen waren allemaal gevaccineerd, wordt eraan toegevoegd, om een medisch verband te suggereren. “Fake news”, stelt UZ Gent duidelijk.
 3. Groot tekort aan huishoudhulpen: zoveel kan je verdienen
  Jobat.be

  Groot tekort aan huishoud­hul­pen: zoveel kan je verdienen

  De heropleving van de economie laat zich duidelijk merken in de vele vacatures. Eind juni piekte dat aantal op maar liefst 172.437, één vijfde meer dan een maand geleden en het hoogste aantal in 10 jaar tijd. De grootste vraag is die naar schoonmakers, vooral aan huis, volgens het systeem van dienstencheques. Maar wat houdt zo’n job precies in? Hoeveel verdien je? En wat zijn de voor-en nadelen? Jobat.be vroeg het aan dienstenchequebedrijf Tempo-Team @home.