Luc Van den Bossche.
Volledig scherm
PREMIUM
Luc Van den Bossche. © ID/ Jef Boes

Ook Luc Van den Bossche in vizier van parket: oud-minister voor rechter in Optima-zaak?

Het heeft vijf jaar geduurd, maar het parket van Oost-Vlaanderen is klaar met het onderzoek naar gewezen Optima-topman Jeroen Piqueur (67). Naast Piqueur zelf wil het parket nog dertien andere mensen en vennootschappen doorverwijzen naar de correctionele rechtbank. De meest opmerkelijke naam in het rijtje: oud-minister Luc Van den Bossche (73), van eind 2011 tot begin 2015 CEO van Optima Bank.

59 reacties

 • Hubert Van Herck

  2 weken geleden
  Dezelfde holle woorden van de advocaat, als bij El Kaouakibi. Volledige medewerking geven als de zakken vol zijn en de bewijzen verdwenen. Die graaiers van politiekers toch.
 • Danny Damiaens

  1 maand geleden
  Nu weet ik waarom ze een nieuw woord wilden gezien hun toekomst verder te zetten,Vooruit met de buit!
 • Willy Bogaert

  1 maand geleden
  Johan met al zijn zgn. dossierkennis staat al klaar voor een show op te voeren . Vooruit achteruit nu
 • Karine Roeland

  1 maand geleden
  Hij is /zal niet de eerste, maar zal ook niet de laatste zijn die zich verrijkt zonder moe te worden. Zij kennen genoeg achterpoortjes om zonder veel te doen rijk te worden. Waarom zijn er zoveel zoontjes/dochtertjes die in de voetsporen van pappa/mamma treden?
 • chris delanghe

  1 maand geleden
  Het blijft een simpele vaststelling dat alle politici zéér snel rijk weten te worden tijdens hun politieke carriere. Hoe zou dat wel komen? Verdienen die gasten dan écht fortuinen? Of van waar komt plots al die rijkdom? Ze weten ook wel dat geld niet stinkt...
 1. Professor Devroey pleit voor meer testcapaciteit: “Mensen gaan anders niet op reis kunnen vertrekken”
  Play

  Professor Devroey pleit voor vernieuwde teststrate­gie: “Mensen gaan anders niet op reis kunnen vertrekken”

  Nu er meer mensen op vakantie vertrekken, wordt het ook drukker in de testcentra. En daar maakt professor Huisartsengeneeskunde Dirk Devroey (VUB) zich zorgen over: “Als we iedereen die op vakantie gaat, moeten testen bij vertrek en terugkomst, dan zitten we met een groot capaciteitstekort. We weten niet waar we nog artsen en verpleegkundigen moeten halen om nog meer te testen.” Als de testcapaciteit niet wordt opgeschaald, vreest Devroey langere wachttijden: “Mensen gaan ongeduldig worden en misschien niet op reis kunnen vertrekken”
 1. André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"
  Play
  Kleine Jongen

  André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"

 2. Oudste radiopresentator ter wereld (96) stopt na 72 jaar
  Play

  Oudste radiopre­sen­ta­tor ter wereld (96) stopt na 72 jaar