Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images

Ook jonge kinderen tellen binnenshuis mee als knuffelcontact: wie mag je nu thuis uitnodigen? En mag oma dan nog babysitten?

Knuffelcontact is verkozen tot woord van het jaar. Maar als het gaat over kinderen die jonger zijn dan twaalf jaar, blijkt het begrip toch voor héél veel verwarring te zorgen. Hoe zit het nu precies in elkaar? Mogen oma en opa tijdens de kerstvakantie op hun jonge kleinkinderen passen? En mogen ze allemaal mee aanschuiven aan de feesttafel?

83 reacties

 • doris delanghe

  3 weken geleden
  Zou men niet beter controle uitvoeren op de luchthavens waar 17000 mensen samenkomen waarvan er geen enkel een boete krijgt, ga daar eens politiecontrole doen i p v gezinnen uit elkaar te trekken.
 • Walter Veltmans

  3 weken geleden
  Vraagje telt dit ook voor kinderopvang en kribbes ? Want dan zitten we met een probleem denk ik
 • emiel wouters

  3 weken geleden
  Als ik een knuffelkontakt kies, mag mijn kat dan nog binnen? Want dat is mijn knuffeldier. Kan het nog gekker. Oma kies maar tussen je 5 kleinkinderen wie je het liefst ziet. En opa... Heeft die dan niets meer te zeggen. Telt die al zo wie zo niet meer mee.
 • Romana Crabbe

  3 weken geleden
  Nee aan de feestafel niet (want dat is te leuk en trouwens ook soort van vrije tijd , ontspanning ! Zijt ge zot ? ) Maar in de school met 25 in de klas kan geen kwaad hoor, want kindjes knuffelen niet op school ! Trouwens ouders moeten kunnen gaan werken
 • anne callebaut

  3 weken geleden
  Gewoon je goesting doen en veeg je voeten aan dat gelul.
 1. Vandenbroucke verontschuldigt zich voor verwarring rond kinderen: “Het was onvoldoende duidelijk”

  Vandenbrou­c­ke veront­schul­digt zich voor verwarring rond kinderen: “Het was onvoldoen­de duidelijk”

  Verwarring troef toen gisteren plotseling bleek dat kinderen, jonger dan twaalf jaar, binnenshuis wél meetellen als knuffelcontact. Er is nochtans niets veranderd aan de regels volgens minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a). “Maar het was onvoldoende duidelijk. En als iets onvoldoende duidelijk is, is dat niet de schuld van de leerling, maar van de leerkracht”, zegt hij bij VRT NWS.
 2. Ongeval waarbij 29-jarige passagier om het leven kwam mogelijk bewust veroorzaakt: parket start moordonderzoek tegen bestuurder (21)
  Play
  Melsbroek

  Ongeval waarbij 29-jarige passagier om het leven kwam mogelijk bewust veroor­zaakt: parket start moordonder­zoek tegen bestuurder (21)

  Het dodelijke verkeersongeval op de Haachtsesteenweg in Melsbroek (Steenokkerzeel) van vorige week vrijdag werd mogelijk bewust veroorzaakt door de 21-jarige bestuurder. Dat laat het parket Halle-Vilvoorde weten. De bestuurder knalde tegen de gevel van een bedrijfsgebouw. De 21-jarige werd in kritieke toestand afgevoerd, maar voor zijn 29-jarige vriendin - die als passagier in de wagen zat - kwam alle hulp te laat. Er werd nu een onderzoeksrechter gevorderd wegens moord tegen de bestuurder.
 1. Hilke kocht cryptomunten, maar is nu haar wachtwoord vergeten: "Mijn zuurheid vergroot als de waarde stijgt"
  Play

  Hilke kocht cryptomun­ten, maar is nu haar wachtwoord vergeten: "Mijn zuurheid vergroot als de waarde stijgt"

 2. Noorwegen bezorgd over risico van vaccinatie zwakke 80-plussers
  Play
  Covid-19

  Noorwegen bezorgd over risico van vaccinatie zwakke 80-plus­sers