Johan Neyts, professor virologie aan het Rega Institute for Medical Research van de KU Leuven.
Volledig scherm
PREMIUM
Johan Neyts, professor virologie aan het Rega Institute for Medical Research van de KU Leuven. © BELGA

Ook Johan Neyts (KUL) voorzichtig optimistisch: “Omikron dringt minder diep in de longen”

Nieuws over omikron doet - voorzichtig - ook wel eens een mondhoek opkrullen. De variant dringt veel minder makkelijk binnen diep in de longen dan de eerdere varianten. Zo blijkt uit een nieuw Brits onderzoek en uit een studie in Hong Kong. “Bij de hamsters in mijn labo vinden we omikron daar zelfs quasi nìet terug.”, zegt viroloog Johan Neyts (KULeuven).

30 reacties

 • Wilfried Dylst

  1 jaar geleden
  Gaat de CST snel verdwijnen? Neen ! Gaan wij , als de omnikrom variant minder ziek maakt, onze volledige vrijheid terug krijgen? Neen ! Waarom twee keer neen? Omdat men, met name VDB, gaat blijven hameren op besmettingsgraat en besmettingsgevaar inplaats van het kijken naar effectieve covid IC opnames. Men wil niet van het virus af want dan is de politiek zijn greep op de burgers kwijt en in 2024 zijn het verkiezingen. Denk daar eens aan !
 • Willy Darras

  1 jaar geleden
  100 jaargelden was het ‘Spaanse griepvirus’ plots, op onverklaarbare wijze weg. Tussen de 20- 50 miljoen doden wereldwijd. Wie weet… zal het huidig virus ook plots weg zijn?
 • Alexandre Goyens

  1 jaar geleden
  Eindelijk, weg met die coronapas !
 • Sonja VanDeWiele

  1 jaar geleden
  Dit was exact wat men in Zuid Afrika voorspelt had. Hoogtijd dat de gems in alle stilte vanop hun bureaustoel op hun PC werken ipv paniek en tweedracht te zaaien. De corona saga is één groot circus geworden met een resem aan dreigementen en maatregelingen die soms weinig effect hebben, mensen hun vrijheid ontnemen, de economie te pas en onpas platleggen en de financiële put oneindig diep maken. .Hoogtijd om met het virus proberen te leven ipv de bevolking te behandelen als serreplantjes.
 • Eric Leysen

  1 jaar geleden
  En zo zal binnenkort ook blijken dat natuurlijke immuniteit opbouwen het enige écht doeltreffende wapen is. Ondertussen worden we verplicht om weinig effectieve vaccins in ons lichaam te laten spuiten. En worden we met nutteloze maatregelen om de oren geslagen omdat elke politieker zijn zegje wil hebben. Vooral degenen die geen enkele stem haalden bij de verkiezingen.
 1. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.
 2. Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
  Gouden Formule 1
  9

  Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1

  De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen.