Rudi Vranckx sprak met de Belgische IS-strijder Tarik Jadaoun, die momenteel vastzit in een Iraakse cel. "Ik heb informatie die van pas kan komen voor de inlichtingendiensten", verklaarde hij toen.
Volledig scherm
Rudi Vranckx sprak met de Belgische IS-strijder Tarik Jadaoun, die momenteel vastzit in een Iraakse cel. "Ik heb informatie die van pas kan komen voor de inlichtingendiensten", verklaarde hij toen. © VRT NWS

Ook Jambon toont geen genade voor Syriëstrijders: "Wie bepaalde keuzes maakt in het leven, moet de gevolgen dragen"

Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) treedt premier Charles Michel bij: IS-strijders die hun lot afwachten in een Iraakse cel hoeven niet op enige goodwill van de regering te rekenen. "Negotiëren over een eventuele terugkeer is niet aan de orde", herhaalde de minister in 'De Ochtend' op Radio 1.

316 reacties

 • ANN LIMBOS

  3 jaar geleden
  Goed zo : wie zijn gat brandt, moet op de blaren zitten.
 • Maurice Verheyen

  3 jaar geleden
  Wie zijn wij om over andere landen hun rechts-systeem te oordelen?
 • guido vangheluwe

  3 jaar geleden
  laat ze hem daar maar ondervragen zal zeker efficiënter zijn en goedkoper ,en uiteraard daar laten berechten is een rechtstaat en niet zagen over de doodstraf aub in USA bestaat die ook nog dus voor of tegen is hier niet aan de orde als je voor bepaalde zaken kiest in het leven ,zijn er gevolgen dus leren mee omgaan zou ik zeggen
 • dominique castelein

  3 jaar geleden
  dretie,de Vlamingen die een zogezegde fout gedaan hebben zijn zwaar bestraft geworden,nu nog, bijna 80 jaar later,en ze zijn berecht geweest, hier,die moslim moet ginder berecht worden,calvo kan hem mss steun geven in deze "moeilijke dagen"
 • Herman Van den Bosch

  3 jaar geleden
  In het programma “kinderen vd collaboratie” zei de zoon van een collaborateur dat hij niets van joden moet hebben en zijn uitspraak viel bij velen niet in de smaak. Mogen mensen dan geen voorkeuren meer hebben ivm religie, of zelfs volledig afkeuren? Ik moet vd islam ook niets hebben en zeker niet van sujetten die verschrikkelijke daden pleegden tegen de menselijkheid.
 1. Het is dé hype van het moment maar wat doe je eigenlijk op de app Clubhouse? En hoe krijg je toegang?
  Play
  Uitgelegd

  Het is dé hype van het moment maar wat doe je eigenlijk op de app Clubhouse? En hoe krijg je toegang?

 2. Naakte man slaat op de vlucht voor politie
  Play

  Naakte man slaat op de vlucht voor politie