Shutterstock
Volledig scherm
© Shutterstock

Ook in ons land organiseren resto’s stiekem diners: “Sinds eerste lockdown al zes keer op restaurant geweest”

Restaurants en cafés mogen nog niet open, maar sommige uitbaters slaan die maatregel in de wind. Heimelijk ontvangen ze toch klanten. Louis, een dertiger, getuigt in de kranten van Sudpresse hoe hij sinds maart 2020 - de start van de eerste lockdown - al zes keer de benen onder tafel schoof in clandestiene resto’s onder de taalgrens. “Een restaurantbezoek is zeldzaam geworden en dus twijfelen we niet om plezier te maken. De rekening is vaak hoog”, lacht hij.

27 reacties

 • Yana Rutte

  2 weken geleden
  En contacttracing leidt niet naar één van deze zaken als grote bron van besmetting, anders waren die al lang gesloten. Dus... waarom zou niet alle horeca open mogen, zij zijn nooit de motor van verspreiding geweest, maar dat wisten we al heel lang. Maar het is een makkelijk doelwit voor een onkundige overheid.
 • Yvan Lissens

  2 weken geleden
  Je moet maar zin hebben om uw gezondheid/leven op het spel te zetten voor wat voedsel. Geld maakt niet resistent tegen het virus, het houdt geen rekening met u chequeboek.
 • Dick De Zeure

  2 weken geleden
  Geldgewin en de eigen pleziertjes zijn voor sommige mensen belangrijker dan de volksgezondheid. Het is door dergelijk gedrag dat we nog steeds in die pandemie zitten!
 • barbara Tack

  2 weken geleden
  En daar moeten wij voor boeten .Dus open de restaurants ook voor het gewone volk .Mogen wij niet meer van het leven genieten
 • Hugo Waterschoot

  2 weken geleden
  Misschien hoog tijd om eens een volledig beroepsverbod voor deze zaken te overwegen Misschien een volledig beroepsverbod voor de restaurants, samen met boetes van een paar duizend euro voor deze "fijnproevers". Misschien leren ze zich dan ook wel aan de regels houden zoals "Jan Modaal" en "Jan met de pet" die ook wel graag opnieuw zouden willen genieten van een restaurantbezoekje (michelinsterren hoeven zelfs niet).
 1. ONZE OPINIE. Sihame El Kaouakibi slaagt er in haar eentje in om een pak politieke systeemfouten in één keer in de kijker te plaatsen
  PREMIUM

  ONZE OPINIE. Sihame El Kaouakibi slaagt er in haar eentje in om een pak politieke systeemfou­ten in één keer in de kijker te plaatsen

  Je moet het Sihame El Kaouakibi aangeven: ze slaagt er in haar eentje in om een pak politieke systeemfouten in één keer in de kijker te plaatsen. Eerst was er de partijfinanciering, gul en te weinig gecontroleerd. Vervolgens het subsidiesysteem, gul en te weinig gecontroleerd. En nu de ziekteregeling voor parlementairen, gul en te weinig gecontroleerd. Het probleem blijkt telkens hetzelfde te zijn.
 2. Nadat journalisten stiekem illegaal feestje voor rijkere klasse in Parijs filmen: dit is de organisator

  Nadat journalis­ten stiekem illegaal feestje voor rijkere klasse in Parijs filmen: dit is de organisa­tor

  Journalisten van de Franse tv-zender M6 zijn erin geslaagd om met een verborgen camera te infiltreren op een illegaal feestje voor de rijkere klasse in Parijs. Prijzen voor een menu variëren van 160 tot 490 euro, mondmaskers worden er niet gedragen. “Van zodra u hier binnenkomt, bestaat Covid-19 niet meer”, maakt een personeelslid duidelijk. De organisator van zeker één van de events heeft zich intussen bekend gemaakt als Pierre-Jean Chalençon. Hij verklapte in de reportage nog anoniem dat hij deze week “met enkele ministers in zogenaamde clandestiene restaurants gedineerd heeft”, iets wat hij nu afdoet als “een grapje”. De reportage leidde tot een stortvloed van verontwaardigde reacties bij onze zuiderburen.
 1. Gigantische Tyrannosaurus Rex liep langzamer dan de mens
  Play

  Giganti­sche Tyrannosau­rus Rex liep langzamer dan de mens

 2. De stoppen slaan door bij Ruben wanneer badkamer verbouwen niet loopt zoals gehoopt
  Play
  Huis Gemaakt

  De stoppen slaan door bij Ruben wanneer badkamer verbouwen niet loopt zoals gehoopt