ANP XTRA
Volledig scherm
© ANP XTRA

Ook huwelijkssector zit in nauwe schoentjes

Het coronavirus bezorgt ook de huwelijkssector kopzorgen. Alle ondernemers uit de huwelijkssector hebben begrip voor de uitzonderlijke situatie en helpen de bruidskoppels zo goed mogelijk. “Maar tegelijkertijd worden we even hard in de kou gezet door de overheid”, meldt HL België, de beroepsorganisatie van de huwelijkssector van België.

 1. Jongeren kunnen zich vanaf vandaag inschrijven voor Johnson & Johnson-vaccin (en de eerste uitnodigingen zijn al aangekomen): moet je dat nu doen of niet?

  Jongeren kunnen zich vanaf vandaag inschrij­ven voor Johnson & Johnson-vac­cin (en de eerste uitnodigin­gen zijn al aangekomen): moet je dat nu doen of niet?

  Op de Qvax-reservelijst is sinds vanmorgen een optie toegevoegd waarbij iedereen tussen de 18 en de 40 jaar oud vrijwillig kan aangeven een Johnson & Johnson-vaccin te willen. Wie zich daarvoor opgeeft, wordt eerst gevraagd zelf “de voordelen af te wegen tegen het risico op een ernstige bijwerking”. De eerste uitnodigingen bij jongeren liepen deze voormiddag meteen binnen. Ook de 16- en 17-jarigen kunnen zich nu aanmelden op de Qvax-lijst voor een prik met Pfizer.
 2. Vaccinatiecentra zijn aan absolute topweek begonnen: elke 0,9 seconde een coronaprik in een arm, einde deze week meer dan 70 procent volwassenen ingeënt
  39

  Vaccinatie­cen­tra zijn aan absolute topweek begonnen: elke 0,9 seconde een coronaprik in een arm, einde deze week meer dan 70 procent volwasse­nen ingeënt

  De 95 Vlaamse vaccinatiecentra zijn aan de belangrijkste week van de hele campagne tegen corona begonnen. Met 677.010 vaccins zullen ze meer dan één prik per seconde kunnen toedienen en op zeven dagen tijd meer dan 10 procent van de bevolking een vaccin geven. Vooral het aantal eerste prikken ligt erg hoog, waardoor de vaccinatiegraad fors zal toenemen.