De West-Vlaamse gouverneur Carl Decaluwé bij HLN LIVE.
Volledig scherm
De West-Vlaamse gouverneur Carl Decaluwé bij HLN LIVE. © HLN LIVE

Ook gouverneur Decaluwé wil terrassen open en spreekt van coronamoeheid bij bevolking én politie: "Het vat is op bij de mensen”

De gouverneur van Luik zal zich niet verzetten als restaurants en cafés hun terrassen opnieuw openen op 1 mei, ongeacht wat het Overlegcomité daarover beslist. De gouverneur van West-Vlaanderen, Carl Decaluwé (CD&V), benadrukt in een reactie daarop dat een gouverneur moet volgen wat het Overlegcomité zegt, met of zonder goesting. “Aan de andere kant heb ik ook liever dat samenkomsten van mensen gecontroleerd buiten gebeuren”, zegt hij. “De terrassen kunnen ons helpen daarbij.” 

39 reacties

 • van roy jozef

  3 weken geleden
  Ongelooflijk hoe de mensen kunnen mekkeren omdat ze niet ergens op Eén of ander terras kunnen gaan zitten.
 • Guido Verbist

  3 weken geleden
  Mr Nultolerantie maakt een bocht van 180 ° Niet te geloven zonder een spier te vertrekken.
 • leo Mariën

  3 weken geleden
  Momenteel liggen de ziekenhuisbedden vol tot overvol. Als we gaan versoepelen dan zullen er logischerwijs meer covid patiënten bijkomen. Voor een aantal mensen zal er dan ook geen plaats meer zijn. Kunnen diegene die zo achter de versoepeling staan dan ook een verklaring afleggen om dan op de gang te gaan liggen, of erger. Dat zijn de keiharde consequenties, simpeler kan ik het niet verwoorden. Wedden dat de druk van de bevolking snel zal afnemen.
 • oswald billiet

  3 weken geleden
  Ik weet niet of de gouverneur nattigheid voelde met die terrassenkwestie maar hij nam alleszins een bocht van 180 graden.
 • Jozef Vermeulen

  3 weken geleden
  Het is dankzij Decaluwé dat ik nooit nog een euro zal spenderen aan de Vlaamse kust. Ik ben niet vergeten wat hij een jaar geleden heeft gedaan.
 1. Van Gucht: “Horeca heropenen op 1 mei riskeert te vroeg te zijn”
  PREMIUM

  Van Gucht: “Horeca heropenen op 1 mei riskeert te vroeg te zijn”

  Het Overlegcomité van woensdag krijgt alweer verschillende katten te geselen. Kunnen buitenlandse reizen vanaf volgende week maandag effectief opnieuw worden toegestaan? Blijven de kappers nog langer gesloten? En wat nu met de horeca? Ook het buitenplan ligt op tafel: opnieuw een terrasje, of met tien in de plaats van vier in openlucht afspreken? Viroloog Steven Van Gucht waarschuwt voor te veel en te snelle versoepelingen, zeker nu het onderwijs al grotendeels kan heropenen. “Toegegeven, enkele weken geleden was ik hier positiever over.”
 2. OVERZICHT. Cijfers blijven verder dalen, symbolische kaap van meer dan 1 miljoen geregistreerde coronabesmettingen overschreden
  10

  OVERZICHT. Cijfers blijven verder dalen, symboli­sche kaap van meer dan 1 miljoen geregi­streer­de coronabe­smet­tin­gen overschre­den

  De verschillende indicatoren voor de coronacrisis in België blijven verder dalen. Zo worden er intussen weer minder dan 3.000 nieuwe besmettingen per dag geregistreerd. Ook de druk op de ziekenhuizen neemt voorzichtig af. De symbolische kaap van meer dan 1 miljoen geregistreerde coronabesmettingen werd vandaag bereikt. Dat blijkt uit de voorlopige gegevens van het gezondheidsinstituut Sciensano. Officieel zijn al 1.003.746 mensen besmet geraakt, maar volgens biostatisticus Geert Molenberghs (KULeuven/UHasselt) is dat slechts het topje van de ijsberg. “Het échte aantal ligt tussen 3 en 3,5 miljoen”, zei hij gisteren aan onze redactie.
 1. Orphée overleefde aanslag in Maalbeek: “Ik slik nog altijd meer dan 15 pillen per dag tegen pijn”
  Play

  Orphée overleefde aanslag in Maalbeek: “Ik slik nog altijd meer dan 15 pillen per dag tegen pijn”

 2. Vrachtwagen breekt doormidden na treinbotsing
  Play

  Vrachtwa­gen breekt doormidden na treinbot­sing