De West-Vlaamse gouverneur Carl Decaluwé bij HLN LIVE.
Volledig scherm
De West-Vlaamse gouverneur Carl Decaluwé bij HLN LIVE. © HLN LIVE

Ook gouverneur Decaluwé wil terrassen open en spreekt van coronamoeheid bij bevolking én politie: "Het vat is op bij de mensen”

De gouverneur van Luik zal zich niet verzetten als restaurants en cafés hun terrassen opnieuw openen op 1 mei, ongeacht wat het Overlegcomité daarover beslist. De gouverneur van West-Vlaanderen, Carl Decaluwé (CD&V), benadrukt in een reactie daarop dat een gouverneur moet volgen wat het Overlegcomité zegt, met of zonder goesting. “Aan de andere kant heb ik ook liever dat samenkomsten van mensen gecontroleerd buiten gebeuren”, zegt hij. “De terrassen kunnen ons helpen daarbij.” 

39 reacties

 • van roy jozef

  1 maand geleden
  Ongelooflijk hoe de mensen kunnen mekkeren omdat ze niet ergens op Eén of ander terras kunnen gaan zitten.
 • Guido Verbist

  1 maand geleden
  Mr Nultolerantie maakt een bocht van 180 ° Niet te geloven zonder een spier te vertrekken.
 • leo Mariën

  1 maand geleden
  Momenteel liggen de ziekenhuisbedden vol tot overvol. Als we gaan versoepelen dan zullen er logischerwijs meer covid patiënten bijkomen. Voor een aantal mensen zal er dan ook geen plaats meer zijn. Kunnen diegene die zo achter de versoepeling staan dan ook een verklaring afleggen om dan op de gang te gaan liggen, of erger. Dat zijn de keiharde consequenties, simpeler kan ik het niet verwoorden. Wedden dat de druk van de bevolking snel zal afnemen.
 • oswald billiet

  1 maand geleden
  Ik weet niet of de gouverneur nattigheid voelde met die terrassenkwestie maar hij nam alleszins een bocht van 180 graden.
 • Oscar Kurka

  1 maand geleden
  Het is dankzij Decaluwé dat ik nooit nog een euro zal spenderen aan de Vlaamse kust. Ik ben niet vergeten wat hij een jaar geleden heeft gedaan.
 1. André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"
  Play
  Kleine Jongen

  André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"

 2. Oudste radiopresentator ter wereld (96) stopt na 72 jaar
  Play

  Oudste radiopre­sen­ta­tor ter wereld (96) stopt na 72 jaar