belga
Volledig scherm
© belga

"Ook euthanasie voor wie levensmoe is"

Ook wie niet terminaal ziek is, maar levensmoe, moet euthanasie kunnen vragen. Vlaams Parlementslid en senator Jean-Jacques De Gucht (Open Vld) pleit er als eerste politicus voor om dat in te schrijven in de wet.

 1. Vanhengel: "We hebben de Franstaligen laten weten dat we het stilaan beu zijn"

  Vanhengel: "We hebben de Franstali­gen laten weten dat we het stilaan beu zijn"

  Een meerderheidswissel in Brussel is rekenkundig moeilijk: er is een meerderheid nodig aan Franstalige én Nederlandstalige kant, en aan Franstalige kant is DéFI altijd nodig. Dat stelde Brussels minister Guy Vanhengel (Open Vld) vanochtend op Radio 1 in een reactie op de nieuwste ontwikkelingen in de politieke crisis in Franstalige België. "De Vlaamse partijen hebben de Franstaligen reeds herhaaldelijk opgeroepen om goed na te denken voor oekazes uit te roepen, en om het regeerprogramma uit te voeren", zei hij.
 2. Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later
  Livios

  Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later

  De nieuwe generatie 50-plussers is meer bezig met haar toekomst en hoe ze wil wonen. Vier op de tien 50-plussers willen zelfs nog vóór hun pensioen verhuizen naar een kleinere woning, op maat van hun oude dag. Bijna de helft van hen kiest resoluut voor een appartement. Dat blijkt uit een woononderzoek van vastgoedspecialist Hillewaere. Maar hoe ziet zo’n woning voor levenslang wonen eruit? En moet je daarvoor altijd verhuizen? Bouwsite Livios zocht het uit.
 3. Ophef over vraag Jong Vld: "Een wapen bezitten om jezelf en anderen te beschermen. Akkoord of niet?"

  Ophef over vraag Jong Vld: "Een wapen bezitten om jezelf en anderen te beschermen. Akkoord of niet?"

  Een voorstel over wapenbezit, van een lid van de jongerenafdeling van Open Vld tijdens het zomercongres, wordt op sociale media druk becommentarieerd. "Mensen moeten vrij een wapen kunnen bezitten om zichzelf en anderen te beschermen", zo luidt een vraag die door Jong Vld op haar Facebookpagina werd gelanceerd. "Akkoord of niet?", vragen de jongliberalen. Het voorstel weekt heel wat reacties los, zowel van voor- als tegenstanders.
 1. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. Vlaanderen wil boosterprik voor hele bevolking: “Er is in toenemende mate evidentie om dat te doen”
  Play

  Vlaanderen wil booster­prik voor hele bevolking: “Er is in toenemende mate evidentie om dat te doen”

  De Vlaamse regering wil een derde prik voor de brede bevolking ouder dan 12 jaar. Voorlopig krijgen enkel Belgen ouder dan 65 jaar en mensen met een verzwakte weerstand een derde prik, maar dat ziet de Vlaamse regering graag anders nu de cijfers sterk stijgen. Volgens Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V) is er “in toenemende mate evidentie om zo'n derde prik aan iedereen te geven".