Sihame El Kaouakibi kreeg 50.000 euro op de rekening van haar vennootschap, waarmee ze een eigen koers mocht varen.
Volledig scherm
PREMIUM
Sihame El Kaouakibi kreeg 50.000 euro op de rekening van haar vennootschap, waarmee ze een eigen koers mocht varen. © Photo News

Ook Dries Van Langenhove (VB) en Jinnih Beels (sp.a) werden gesponsord. Hoeveel "witte konijnen" kregen geld van hun partij?

Niet elk wit konijn bij Open Vld krijgt 50.000 euro van de partij om een eigen campagne op poten te zetten. In tegenstelling tot Sihame El Kaouakibi, moest Goedele Liekens zich bijvoorbeeld tevreden stellen met wat posters. Anderzijds is het niet ongewoon dat partijen hun kandidaten - zelfs onafhankelijken - financieel een duwtje in de rug geven.

159 reacties

 • Geert Landsman

  2 maanden geleden
  Partijen moeten dit niet mogen, dit is belastingsgeld! Bende oplichters van de staat. Wij maar betalen en ze smijten met ons geld alsof het niets is.
 • Dick DECOCK

  2 maanden geleden
  Als de enige verdediging is "de anderen doen het ook" is dat wel zeer zwak en ongeloofwaardig, en parlementslid dat 14 dagen niet bereikbaar is voor haar eigen voorzitter kan echt niet.
 • Tobias Vermeeren

  2 maanden geleden
  Het herbekijken van de partijfinanciering is, net zoals afschaffing van de provincies en senaat en de herziening van RSZ voor topsporters, de zoveelste belofte die 'op tafel ligt' en blijft liggen.
 • Carla Van Geel

  2 maanden geleden
  "Ook Dries Van Langenhove (VB) en Jinnih Beels (sp.a) werden gesponsord." Dat de aanklagers van andere partijen eerst eens in hun eigen "nest" snuffelen zou al een goed begin zijn. Weinigen beseffen dat die partijen die hun tijd en ons geld, zonder iets anders te doen, verspillen aan opzoekwerk bij andere partijen. Blijkbaar zijn er die niet beseffen waar we zouden staan, of liever liggen.. indien deze regering niet de moed had gehad door samenwerking de dringende problemen op te lossen.
 • Willy Van Craen

  2 maanden geleden
  Politiek is voor mij eerst zorgen voor uw eigen en goed betaald waarbij het geen rol speelt welke partij. Hierna komt het er op aan om goed te kunnen knikken als de partij u dat vraagt zelfs ben je tegen het voorstel.
 1. Zou jij durven? Deze kapper knipt haren met een bijl
  Play

  Zou jij durven? Deze kapper knipt haren met een bijl

 2. Suthep is plots toeschouwer van een strijd tussen een bidsprinkhaan en een vogel
  Play

  Suthep is plots toeschou­wer van een strijd tussen een bidsprink­haan en een vogel