21 leukste nieuwtjes
Volledig scherm
21 leukste nieuwtjes © Photonews/Benny Proot/Wannes Nimmegeers/RV

Ook dit was 2021: plezant, ontroerend, bizar, groot, klein en gewoon góed nieuws

Als we toch lijstjes aan het maken zijn: hier zijn 21 leukjes van ‘21 - met plezant, ontroerend, bizar, klein of groot of gewoon goed nieuws. Of hartverwarmend. Want dat was er ook in het voorbije jaar. Een alternatief mini-jaaroverzichtje op de voorlaatste dag, als amuse-gueule voor het echte werk. Smakelijk.

 1. Scholen schrappen Romereis wegens te duur: “950 euro voor 5 nachten, ik voelde eerlijke schaamte om daar reclame voor te maken”
  PREMIUM
  19

  Scholen schrappen Romereis wegens te duur: “950 euro voor 5 nachten, ik voelde eerlijke schaamte om daar reclame voor te maken”

  Scholen annuleren hun traditionele laatstejaarsreis in de paasvakantie omdat die te duur is geworden. “950 euro voor vijf nachten Rome. Daar voel ik me zelf niet comfortabel bij, hoe jammer het ook is”, zegt Jo Beelen, directeur van het Sint-Pieterscollege in Leuven. “Er was ook al langer kritiek op de vliegreis, want we hebben veel leerlingen die ten tijde van de klimaatmarsen meeliepen.”
 2. De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
  Jobat

  De populair­ste elektri­sche bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professio­neel gebruik

  Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht.