Het voorstel van Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) kreeg heel wat kritiek in het parlement, ook vanuit de meerderheid.
Volledig scherm
Het voorstel van Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) kreeg heel wat kritiek in het parlement, ook vanuit de meerderheid. © Photo News

Ook coalitiepartners CD&V en Open Vld hebben twijfels bij plannen Weyts over taalbadklassen voor kleuters

De Vlaamse oppositiepartijen Groen, sp.a en PVDA, maar ook CD&V en Open Vld, hebben twijfels bij het nut van taalbadklassen voor leerlingen die het Nederlands onvoldoende machtig zijn. Dat bleek woensdag bij een actualiteitsdebat in het Vlaams Parlement. “Wij geloven niet in aparte taalklassen”, was te horen bij onder meer Open Vld. Vlaams Belang was wel positief over de maatregel.

7 reacties

 • Gino Denil

  1 jaar geleden
  Uit onderzoek blijkt dat kinderen die meertalig zijn en thuis een andere taal spreken een cognitief voordeel hebben en het juist beter doen later in het onderwijs. Maar dan mogen ze wel niet gediscrimineerd worden als ze allochtoon zijn. Misschien daarom. De N-VA zal dat een bedreiging vinden.
 • Amalia Lima

  1 jaar geleden
  Mijn kinderen zijn 2 talig, het is normaal (voor kinderen met een andere moedertaal) dat ze in de kleuterklas niet zo goed Nederlands kunnen spreken. Mijn oudste is nu 7 jaar en ze kan perfect Nederlands spreken. Zonder speciale lessen.
 • William Lambrecht

  1 jaar geleden
  Ze moeten toch traditioneel stokken in de wielen steken. Dat wordt heel leuk , zoals gewoonte .
 • Lea Van Heybeeck

  1 jaar geleden
  Ja dat is natuurlijk niets nieuws. Voor die partijen is blijven pamperen een noodzaak! Zeker als er iets door NVA wordt voorgesteld zal het voor die partijen sowieso al een njet zijn!
 • Tim Loos

  1 jaar geleden
  Ale gewoon probleem negeren is dan het beste zeker. De taal spreken van het land waar ze willen wonen voor de kinderen en ouders is onbelangrijk in Belgie. Blijkbasr worden alle initiatieven van rechts wat het ook mag zijn gewoon in de grond geboord. Stilstand op alle vlakken...
 1. "Vind je dat nu echt zo opwindend?": pikante vragen in 'Blijven Slapen'
  Play
  Blijven Slapen

  "Vind je dat nu echt zo opwindend?": pikante vragen in 'Blijven Slapen'

 2. Dit is de oplossing voor wie niet kan wachten tot de cafés openen
  Play

  Dit is de oplossing voor wie niet kan wachten tot de cafés openen