Ook Claire niet op nieuwjaarsreceptie

 1. Crevits roept studenten op om brandend tekort op arbeidsmarkt mee te blussen

  Crevits roept studenten op om brandend tekort op arbeids­markt mee te blussen

  Vlaams minister van Werk Hilde Crevits (CD&V)en de VDAB kijken nu ook in de richting van de 270.000 studenten in het hoger onderwijs om de nijpende tekorten op de arbeidsmarkt in te dijken. Studenten kunnen zo niet alleen bedrijven uit de nood helpen, ze versterken ook hun latere kansen op de arbeidsmarkt. “Zo’n studentenjob zorgt uiteraard ook voor dat extra centje dat in elk studentenleven welkom is”, merkt Crevits op.
 2. Je (klein-)kind financieel ondersteunen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastingen betaalt
  Spaargids.be

  Je (klein-)kind financieel ondersteu­nen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastin­gen betaalt

  De aankoop van een woonst is vaak een harde noot om te kraken. De huizenprijzen zijn hoog en de banken stellen zich minder soepel op bij een lage eigen inbreng. Hulp van de ouders blijkt dikwijls noodzakelijk om de droom van een eigen stekje waar te maken. Maar hoe kan je als (groot-)ouder je (klein-)kind daarbij ondersteunen? En wat zijn de aandachtspunten? Spaargids.be maakt een overzicht.
 1. Beelden tonen zwaar ongeval op spooroverweg in Lede: “Dit ongeval had vermeden kunnen worden door het nummer 112 te bellen”
  Play
  Londerzeel, binnenland

  Beelden tonen zwaar ongeval op spoorover­weg in Lede: “Dit ongeval had vermeden kunnen worden door het nummer 112 te bellen”

  Infrabel kaart opnieuw het gevaar aan bij overstekende voertuigen nadat het treinsignaal klinkt. “Ongevallen zullen er altijd zijn, toch zijn er zoveel die vermeden konden worden”, aldus Frédéric Petit van Infrabel. Daarom duiden ze extra op de infostickers die telkens aan overwegen. “Die kunnen levens redden en ongelukken voorkomen.”