Staatssecretaris voor Asielbeleid, Migratie en Administratieve Vereenvoudiging.
Volledig scherm
Staatssecretaris voor Asielbeleid, Migratie en Administratieve Vereenvoudiging. © BELGA

Ook cdH eist ontslag Francken: "Dit is geen humor, dit is strafbaar"

N-VA onder vuurEerst uitspraken over de collaboratie die slecht vallen, daarna het meefeesten met VMO-oprichter Bob Maes en vandaag een rist oude, comprommiterende mails: de Franstalige media en oppositie hebben bloed geroken bij de N-VA. Zowel de PS, het cdH als de FDF eisen het ontslag van minister Jan Jambon en staatssecretaris Theo Francken. Ze voegen zich zo bij de sp.a, PVDA+/PTB en Ecolo.

 1. Eerste publieke borstvoedingsbank van België staat in Kortrijk: “We willen taboe doorbreken, het is de natuurlijkste zaak ter wereld”
  Kortrijk

  Eerste publieke borstvoe­dings­bank van België staat in Kortrijk: “We willen taboe doorbreken, het is de natuurlijk­ste zaak ter wereld”

  Op de Grote Markt in Kortrijk kunnen mama’s tot eind augustus de allereerste borstvoedingsbank van het land uitproberen. Het is een initiatief van femtechmerk Elvie om het taboe rond borstvoeden in het openbaar te doorbreken. De bank promoot borstvoeden en afkolven ‘en plein public’, in het teken van de Wereld Borstvoedingsweek van 1 tot en met 7 augustus. “We benadrukken dat het de natuurlijkste zaak ter wereld is”, klinkt het bij Elvie.
 2. Vrijspraak voor Reuzegomschacht in verkrachtingszaak: “Verklaring slachtoffer niet geloofwaardiger dan die van hem”
  Leuven

  Vrijspraak voor Reuzegom­schacht in verkrach­tings­zaak: “Verklaring slachtof­fer niet geloofwaar­di­ger dan die van hem”

  De 22-jarige Reuzegomschacht uit Hove die beticht werd van zedenfeiten is vrijgesproken door de correctionele rechtbank van Leuven. De twintiger riskeerde een celstraf met uitstel, maar zo ver kwam het niet. De KUL-rechtenstudent was een van de aspirant-leden van de elitaire studentenclub Reuzegom, die Sanda Dia (20) naast zich zag sterven tijdens een uit de hand gelopen ontgroeningsritueel in Vorselaar in 2018.